Karate

2019.11.30. 18:22

Szemináriumot tartottak Temesváron

A harcművészek szakmai fejlődésében nagy szerepet foglalnak el a szemináriumok.

Verasztó Lajos

Balról a békéscsabai Gregor László, Alic Bogdan, Pospischil Tamás és a füzesgyarmati Gasparik Róbert mesterek /Beküldött fotó/

Különböző irányzatok képviselői találkoznak és mutatják meg tudásukat és módszereiket. Ilyen visszatérő alkalmat jelent az a hagyományos november végi oktatás, amelyet a temesvári Daisho harcművészeti klub szervez, és amire a klubbal jó kapcsolatot ápoló magyarországi, zömében Békés megyei harcművészek is ellátogatnak. A klub elnöke Sensei Alic Bogdan igyekszik változatos programot biztosítani az érdeklődőknek. Miután a füzesgyarmati Sensei Gasparik Róbert III. danos mester megtartotta a bemelegítést a majd száz résztvevőnek, elkezdődött a szakmai program.

Balról a békéscsabai Gregor László, Alic Bogdan, Pospischil Tamás és a füzesgyarmati Gasparik Róbert mesterek /Beküldött fotó/

Mint mindig, a szakmai vezető most is Hanshi Robert Manole IX. danos ju-jitsu nagymester, a Nippon Seibukan Akadémia romániai vezetője, az EJJU alelnöke volt, aki a rájellemző alapossággal és kreativitással a testőri munka, a késes önvédelem és a kényszerítő intézkedés technikai módszereinek alkalmazását oktatta. Edzést tartott még Shihan Gregor László VIII. danos mester (pusztakezes önvédelem), Shihan Pospischil Tamás VII. danos mester (kyusho jitsu), Sensei Livius Bunda VII. danos (WKF formagyakorlat). A temesvári szemináriumon román, magyar és szerb harcművészek vettek részt, a harcművész irányzatokat tekintve shotokan karate, taekwon-do, kick-box, ju-jitsu, goshinkai karate, kempo, brazil ju-jitsu irányzatokhoz tartoztak a harcművészek.

A következő önvédelmi szeminárium december 16-én hétfőn lesz 17 órától Békéscsabán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában