Kick-box

2019.11.29. 09:03

Puravecz Péter ezüst–, Hidvégi Nándor bronzérmes a vébén

Antalyában, a kick-box világbajnokságon a csütörtöki versenynapon sok mindent tisztázódott. A magyar válogatott eredményesen szerepel idáig, hiszen már csütörtökön tizenöten jutottak döntőbe, és még a ringeseknél is várhatunk ilyen sikert. Tizenketten bronzérmet nyertek, vagyis igazi éremeső várható a vébé végére.

Verasztó Lajos

Puravecz Péter a kabalákkal /Beküldött fotó/

Ehhez az éremterméshez a Békés Megyei harcművész Szövetség klubjainak a válogatottjai is hozzájárultak. A Békéscsabai Lakótelepi SE versenyzője Hidvégi Nándor, aki szerdán már bejutott point-fighting 57 kg-ban a legjobb négybe, a súlycsoport egyik esélyesével, a bolgár Borislav Radulovval csapott össze. Biztatóan kezdődött a mérkőzés, de aztán érvényesült a bolgár fiú nagyobb rutinja és tudása. Hidvégi így is pályafutása legkiemelkedőbb eredményét érte el a világbajnoki bronzéremmel, hiszen több, mint egy évtizedes edzésmunkája, és lelkes hozzáállása eredményezte a sikert. A békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesületnél tehát nem szakadt meg az a 25 éves hagyomány, hogy az aktuális világversenyről éremmel térjen haza valamelyik válogatott versenyzője. Elégedetten nyugtázta tanítványa eredményét edzője, a kilencszeres egyéni világbajnok Debreczeni Dezső is.

Puravecz Péter a kabalákkal /Beküldött fotó/

Puravecz Péter (Contact SE Orosháza), aki önmaga edzője, szintén nyugodtan készülhetett második versenyszámára, a puszta kezes kreatív és a zenés fegyveres formagyakorlatra, ahol nagyon szép teljesítménnyel ezüstérmes lett. Az orosházi sportoló így értékelt: – Az a megtisztelő, egyben nehéz feladat állt elő, hogy Magyarországot képviselhetem a törökországi világbajnokságon. Megtisztelő a felnőtt korosztályban versenyezni, nehéz, hiszen a szakág igazgatása mellett nem volt zökkenőmentes a felkészülésem. Szerdán a feszültség tetőzött, nem minden sikerült úgy, ahogy szerettem volna, végül a kreatív fegyveres formagyakorlatban bronzéremmel zártam. Csütörtökön két kategóriában versenyeztem egymást követően, mely nem is fizikálisan, hanem mentálisan volt nagyobb teher.

A kreatív pusztakezes formagyakorlat kategóriában viszonylag erős ellenfelek léptek tatamira, és egy tized ponttal maradtam el a negyedik helyezéstől. A zenés fegyveres formagyakorlatban a mentális feszültség most a többi versenyzőnél jelentkezett. A chilei versenyző négytized ponttal bizonyult jobbnak, így második helyezést értem el, kanadai és az orosz ellenfeleket megelőzve. Összességében egy ezüst–, egy bronzéremmel zártam a vébét. Köszönettel tartozom azoknak, akikre támaszkodhattam a verseny ideje alatt, Tóth István és Hammer Lajos veterán versenyzőknek, Évinek és Palinak, a távolsági segítségért. Végül a menyasszonyomnak, Katona Tímeának, aki végig csinálta velem

a felkészülési időszakot.

A kick-box világbajnokság mérlege a megyei sportolók részére tehát egy ezüst és két bronzérem, s így emelt fővel jöhetnek haza a sportolók.

Eredmények. Point-fighting szabályrendszer. 57 kg a döntőbe jutásért: Hidvégi Nándor–Borislav Radulov (Bulgária) 3:8. Kreatív formagyakorlat. Világbajnok: Roman Csizov (Oroszország) 48, 5 pont... 5. Puravecz Péter 46,8. Zenés fegyveres formagyakorlat. Világbajnok: Matias Mena (Chile) 47,6 pont, 2. Puravecz Péter 47,2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában