Békéscsaba

2019.11.10. 10:56

Amerikából jött lány, könyvvel a kezében

Hamar belopta magát a békéscsabai szurkolók szívébe a Békéscsabai Röplabda SE egyik nyári igazolása, az amerikai Ashley Evans.

Gajdács Pál

A 24 éves, 185 centi magas feladó csapata majd minden mérkőzésén meghatározó szerepet töltött be, labdái aranyat értek a Vasas Óbuda elleni bravúros diadallal végződő mérkőzésen is.

A Békéscsabához a szezon végéig elköteleződő játékos egyik nem titkolt célja, hogy az olimpiai játékokon képviselje hazáját, az Egyesült Államokat. Van is esélye arra, hogy bekerüljön a világelithez tartozó válogatottba, hiszen a szövetségi kapitány, Karch Kiraly meghívására augusztusban együtt készült a Team USA-val.

A BRSE a második európai klubja, korábban a spanyol Minis Arluy VB Logroño csapatában játszott, mellyel megnyerte a spanyol Szuper Kupát.

Ashley Evans (jobbra) már bizonyította, hogy nem zsákbamacskát vett vele a BRSE /Archív felvétel/

Még nem volt 10 éves, amikor elkezdett röplabdázni, kipróbálta a focit, a kosárlabdát, de még a teniszt is. Középiskolás korában döntötte el végleg, hogy a röplabdánál marad.

Tehetségével mindenki tisztában van, a nyáron több irányból is kapott ajánlatot. S hogy miért éppen a Békéscsabát választotta?

– A klubnak sikeres múltja van, több bajnoki cím tulajdonosa, nemzetközi sorozatok állandó résztvevője – beszélt döntése hátteréről a klub közösségi oldalán Ashley Evans. – Az idei Challenge Kupa-szereplést nagyszerű lehetőségnek tartottam. Eldöntöttem, hogy ebben a szezonban még magasabb szinten szeretnék játszani. Emellett csak jó dolgokat hallottam a klubról, a csapatról és magáról az országról is. Úgy éreztem, hogy a klub céljai megfelelnek az én céljaimnak.

A csupa mosoly amerikai lányt hamar megszerették békéscsabai klubtársai, nyelvi nehézségeik sem akadnak, hiszen mindenki jól beszél angolul.

– A klub munkatársai is segítőkészek, nagy figyelmet fordítanak arra, hogy azok a játékosok, akik más városból, országból érkeztek, jól és kényelmesen érezzék magukat Békéscsabán. A stábot is profinak tartom, már az első hetekben sokat tanultam, ha ezen az úton haladunk, szép sikerek várnak ránk – beszélt a fogadtatásról, a körülményekről a feladó.

A klubtól kapott kerékpárral már bejárta a várost, a főteret és a főutcát igazán kedveli, tetszik a sok kávézó is. Kijár a piacra vásárolni, megfogta a hangulata, az árusok mind nagyon segítőkészek és kedvesek. Tisztában van már vele, hogy Békéscsabán ennek komoly hagyománya van.

Ha éppen nincs edzés, vagy mérkőzés, akkor szívesen vesz könyvet a kezébe, amíg jó volt az idő, sokszor még a főtérre is kiült olvasni, de szívesen töltötte el így kávéházakban is az időt.

Evans a szüleivel /Fotó: BRSE/

Már tavaly megszokhatta, hogy távol kell lennie a családjától, ezért is jelentett számára óriási örömöt, hogy szülei vállalták a hosszú, mintegy 8 ezer kilométeres repülőutat Cincinnatiból, meglátogatták Békéscsabán és játék közben is láthatták a BRSE szezonnyitó mérkőzésén.

Ashley igyekszik megismerkedni a magyar nyelvvel is, ebben sokat segítenek neki a csapattársai, de még ideérkezése előtt elővette a szótárat és pár alapszót elsajátított, az első magyar szava a „Sziasztok!” volt. Megfogadta, hogy bemagolja a magyar ábécét, mert úgy könnyebb lesz megtanulni és kiejteni a szavakat.

Békéscsabai időszakát arra is fel szeretné használni, hogy minél hamarabb szintet lépjen. Fejlődni akar, még jobb szeretne lenni.

Névjegy

Ashley Evans

Született: 1994. 12. 23.

Nemzetiség: amerikai

Poszt: feladó

Magasság: 185 cm

Klubjai: Purdue University Boilermakers (amerikai), Minis Arluy VB Logroño (spanyol)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában