Tereprali, galériával

2019.10.05. 20:14

Érdekes versenyek a gyulai Skuba Cross Country első napján

Gyula térségében szombaton rendezték a Skuba Cross Country első versenynapjának küzdelmeit.

V. L.

Az autósoknál aki kilátogatott a mai szakaszokra, az nem bánta meg, ugyanis nagyon látványos küzdelem alakult ki a párosok között. Az tény, hogy a valamennyi gyorsaságit megnyerő cseh Zapletal, Sykora kettős előnye (7 perc 22 másodperc) több mint elégnek látszik, ám technikai sport révén még a Dakart többször is teljesítő pilóta sem mehet biztosra a vasárnapi gyorsaságikon.

A második helyen a Lónyai Pál, Horn Albert kettős áll, akik hibátlanul haladtak eddig, ám lassan el kell kezdeniük hátrafelé tekintgetni, ugyanis a lengyel Wiatr, Laskewiec duó már csak 50 másodpercre van tőlük, de a negyedik cseh Ourednicek, Kripal páros is három percen belül (2 perc 54 másodperc) követi őket. A negyedik gyorsasági után is tartja ötödik helyét a Varga, Toma kettős, míg a hatodik pozícióban a szlovák Ulrich zárta a szombatot.

A Skuba Cross Country szombati versenynapján kétségkívül a side by side kategóriában zajlott a legnagyobb csata, hiszen például az élen minden gyorsasági után változott a helyzet. Az első helyen a szombati négy szakaszt követően a cseh Závrtalek, Sevcik kettős áll, és az előnyük mindössze 46 másodperc az Urbán Csaba, Koós Viktor páros előtt, akiket újabb 45 másodperc hátránnyal követ a lengyel Stozerz, Marton duó. Tőlük 31 másodperccel van lemaradva Gyimóti Péter és Kozma Patrik, azaz az első négy kettős 2 perc 2 másodpercen belül van egymáshoz képest. Még bármi előfordulhat ebben a kategóriában a vasárnapi négy gyorsaságin, így érdemes lesz követni a side by side-ok csatáját!

A motorosok között a szlovák Martin Landl magabiztosan versenyezve áll az élen, hiszen a négy gyorsaságiból hármat megnyert, így több mint 6 perc az előnye (6 perc 7 másodperc) honfitársa, Martin Dobis előtt. A harmadik helyre fokozatosan javuló teljesítménnyel a tavalyi magyar bajnok, Kárpáti Péter jött fel, és a második helytől már csak 48 másodpercre van. A dobogós helyekért nagy csata várható vasárnap, ugyanis a negyedik ifjabb Dallos Andor 11, az ötödik szlovák Jozef Oprchal pedig 30 másodpercre van lemaradva a harmadiktól.

A tereprali versenyek leglátványosabb eleme, amikor a kamionok száguldanak a természet által vájt utakon. Természetesen a gyulai versenyről sem hiányozhat a kategória. A szombati négy szakaszon eddig remekel a verseny főszervezője, Merkovics Viktor által vezetett monstrum – a csapat tagja Komáromi László és Valkai János – és remek időket autózva az élen állnak.

A quadosok szombati sorrendjét alapvetően határozta meg, hogy a három gyorsaságit megnyerő Soós Péter 15 perces időbüntetést kapott, így csak a harmadik helyről várhatja a folytatást, mégpedig 8 perc 15 másodperces hátrányban az élen álló Heiszer Károlyhoz képest. Kettejük között található a második pozícióban Gombás Attila, aki 2 perc 54 másodpercre van az első helytől.

A Skuba Cross Country vasárnap 8.30 órakor folytatódik Kötegyán és Sarkad térségében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában