sport

2019.09.12. 15:55

Sportcsillagok jönnek Békéscsabára

Három neves magyar sportember érkezik a következő egy hónapban a megyeszékhelyre, hogy beszéljenek a diákoknak, fiataloknak pályafutásukról, a sport szerepéről az ember életében. Erről tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön Békéscsabán, a városházán.

V. L.

20190912_sajtótájékoztató_Szigeti Csaba_Bíró Csaba_Békéscsaba_BÁ_BMH

Fotó: Bencsik Ádám

Szigeti Csaba, a polgármesteri hivatal sport csoportvezetője köszöntötte a megjelenteket. Bíró Csaba, az önkormányzat Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sport Bizottságának elnöke a következőket mondta:

– Az elmúlt években óriási sikert aratott a gyerekek, az iskolák és a sportegyesületek körében is a HISZEK Benned Sport Program keretein belül megvalósult „Sportolj együtt olimpikonokkal!” elnevezésű, egyedi békéscsabai projekt. Érdemes felidézni, kiket is sikerült meghívnunk az elmúlt három évben. itt járt a vízipólós dr. Kiss Gergő, dr. Steinmetz Barnabás, Kis Gábor, Fodor Rajmund, Hesz Máté, a kajak-kenus Storcz Botond, Pulai Imre, Vajda Attila, Zala György, az öttusázó Fábián László, a vívó Szász Emese.

Vendégünk volt a judós dr. Kovács Antal, Ungvári Miklós, a békéscsabai Gyáni János,-az úszó dr. Gyarmati Andrea, Risztov Éva, az asztaliteniszező Jónyer István, a birkózó Növényi Norbert, a súlyemelő Nagy Péter és a békéscsabai Bökfi János. Ellátogatott a gyerekekhez a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club világbajnok súlylökője, Márton Anita. Ma még nem tudható, hogy az újabb pályázatot mikor írják ki, s az is bizonytalan, hogy e programelemmel nyerni tud-e ismét Békéscsaba városa. Ugyanakkor a nagy sikerre való tekintettel mindenképpen fontosnak és hasznosnak tartjuk a program – vagy ehhez hasonló esemény – folytatását.

Bíró Csaba elnök kezdeményezte a Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság júniusi ülésén ismert sportolók, neves sportemberek meghívását, amit a testület elfogadott. Olyan sportemberek meghívását határozták el, akik egy–egy testnevelés óra, illetve edzés keretein belül találkozhatnának a gyerekekkel, előadást tarthatnának nekik a sport és a tanulás összeegyeztetésének fontosságáról, az élsportolói világról, a sikerek és a kudarcok megfelelő kezeléséről.

A továbbiakban Bíró Csaba így fogalmazott: – A program szerdán összeállt, s valóban olyan „friss”, hogy még bizonyos egyeztetésekre mindenképpen szükség lesz. Eszerint szeptember 17-én, kedden 15.00 órától a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában egy igazi világklasszissal, Nagy Lászlóval, minden idők egyik legkiválóbb magyar kézilabdázójával találkozhatnak a diákok, illetve a város kézilabdásai. Október első napjaiban (a pontos időpont még egyeztetés alatt áll) Békéscsabára látogat dr. Kemény Dénes, aki szövetségi kapitányként háromszor nyert olimpiai bajnoki címet a magyar férfi vízilabda-válogatottal. A legsikeresebb magyar kapitány egy pódiumbeszélgetésen vesz részt a megyeszékhelyen. Október 14-én kora este Békéscsabára érkezik Király Gábor száznyolcszoros válogatott labdarúgó, akinél több alkalommal senki sem viselte a magyar nemzeti színeket. A Bundesliga és a Premier Leage egykori szürke mackónadrágos sztárja a Békéscsaba 1912 Előre fiataljaival találkozik. Másnap, október 15-én délelőtt pedig ellátogat az egyik békéscsabai oktatási intézménybe, ahol hosszú, és tartalmas pályafutásáról beszél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában