Lovassport

2019.09.17. 12:50

Potocska Attila érdemelte ki a bajnoki címet

A versenyzők a kezdő lovas, ifi és felnőtt kategóriában küzdhettek meg a dobogó legfelső fokáért.

Gajdács Pál

Potocska Attila - Lord Carthago

Természetesen ezek mellett voltak nyitott kategóriák, illetve regionális verseny is volt, tehát a környező megyékből is érkezhettek versenyzők.

A vasárnapi esemény a 90 cm-es nyitott számmal kezdődött, melynek elbírálása az ideális idő volt, aki a legkisebb eltéréssel lovagolt, az tudott nyerni. Ez a Szabadidő Lovasok SE színeiben induló Popka Vandának sikerült Varázsló Sámson nevű lovával.

Balogh Anna – Phebeus

A 100 cm-es kezdő lovas versenyszám hozta az első bajnokavatást is. Az értékelés stílusbírálat alapján zajlott, ahol a legmagasabb stíluspontot Balogh Anna és Phebeus kapták, így ők nyerték a versenyszámot is, és mivel a bajnokságban is az első helyen álltak, így ők lettek az idei év kezdő bajnokai, edzőjük Ardelean János. A dobogó második fokára a Kentaur LE lovasa, Pászka Gabriella állhatott fel Carmen nyergében (edző: Dér Tibor), míg a bronzérmes Leszkó Zsófia lett Apollóval (edző: Ardelean János).

A nyitott kategóriában az nyert, aki hibátlanul a legjobb idővel teljesítette az Unyatinszki József által tervezett pályát. Ebben a számban is a hölgyek uralták a terepet, hiszen az első három helyen ők végeztek. A leggyorsabb 65,10 mp-es idővel Lipták Réka lett Frodóval.

Krajnyák Fanni – Rádiháza Előtáncos

A pályaépítés után ismét bajnoki versenyszám kezdődött, ahol az ifjúsági lovasok versenyeztek. Itt egy hibátlan alappálya és egy gyors összevetés alapján osztották ki az érmeket. Vasárnap reggelig a bajnokságot Dér Dorina vezette, de mivel a lova ütött, így a megyei bajnok istállótársa, Krajnyák Fanni lett, aki pár héttel ezelőtt a Championatuson megszerezte a harmadik helyet Rádiháza-Előtáncos nyergében (edzőjük Dér Tibor). Ezüstérmes Dér Dorina lett Crazy nevű lovával, a harmadik Hrabovszki Fruzsina, Cecil nyergében (edző: Bán Nikolett). Mindhárom lány a Kentaur LE színeiben versenyzik.

Nyitott kategóriában az összevetés után Nagy József, az Algyői Sportkör lovasa Balu nyergében győzött, második a Mezőhegyesi Ménes KH SE párosa, Zákány-Rácz Zsuzsanna és Odett lett, míg a harmadik helyen Simon Éva és Amanda végzett.

Potocska Attila – Lord Carthago /Beküldött fotók/

A délutáni folytatásban már 120 centiméteren versenyeztek a lovasok. Itt indultak a legtöbben, nem kevesebb, mint 16 startot jegyzett a versenyiroda. A kétfázisos elbírálású versenyszámban Plavecz Szabrina India nyergében lovagolt a leggyorsabban, így ők vezették a tiszteletkört. Szabrina az országos bajnokságban is részt vett, ahol az elődöntő pályáján mind két lovával hibátlanul teljesített, ennek köszönhetően megszerezte az első és második helyet. A középdöntőben 3. helyezett volt Aktus hátán, míg a kétfordulós döntőben a 4. helyezést érték el. Ezen felül a régiónk utánpótlás csapata tagjaként összevető lovasként harcolta ki a bronzérmét.

A nap utolsó, s egyben legmagasabb versenyszáma a 125 centiméteres összevetéses verseny volt, amely egyben a megyei felnőtt kategória döntőjét jelentette. A legjobb összevető Dér Tibor volt, Guus nyergében. Második és harmadik helyen Jován Richárd végzett Hélia II illetve Justice nyergében. Ezek után a nap utolsó bajnokavatása és tiszteletkörre került a sor. A bronzérmes a Bábolnai Arab TTE lovas nője, Szani Réka lett Gránit nyergében. Ezüstérmes lett a versenyszám nyertes párosa, Dér Tibor és Guus. 2019-ben a megyei felnőtt bajnok a Mezőhegyesi Ménes KH SE színeiben versenyző Potocska Attila lett, aki Lord Carthago nevű lovát lovagolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában