Labdarúgás - NB III.

2019.09.29. 18:12

Kétgólos hátrányból fordított a Füzesgyarmat

Verasztó Lajos

Debreceni VSC II.–Füzesgyarmati SK 2–3 (2–0)

Labdarúgás NB III.-as-mérkőzés. Debrecen, 200 néző. V.: Molnár Réka. Debrecen: Kosicky – Barna, Lakatos, Belényesi (Gyönyörű, 80.), Újvárosi – Bévárdi (Györgyi, 67.), Kusnyir, Kuti – Bouoli, Pintér, Damásdi (Sármány, 55.). Edző: Szatmári Csaba. Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Vincze (Raducu, 40.), Benkő-Bíró, Toca, Achim Á. (Fejes, 46.) – Székely, Máriusz, Villand, Pataki (Kis Sz., 83.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.

Jószerivel még a kettő-három éljen sem hangzott el, és már gólra is váltották az első lehetőségüket a házigazdák Damásdi révén, 0–1. A gól után a gyarmatiak magukhoz ragadták az irányítást, különösen a jobb oldalon voltak aktívak Achim Sebastian felfutásaival. Egy ilyen után Popescu lekészítésénél Benkő-Bíró a kapuval szemben 10 méterről mellé rúgta. Félóra múltán Vincze Ákos sérülése törte meg a gyarmatiak lendületét, amit a házigazdák ki is használtak, igaz éppen a másik oldalról hozták össze az újabb gól. A középre passzolt labdát Fildan még nagy bravúrral beleütött, de a kipattanóra Bévárdi érkezett, aki pár méterről a léc alá helyezett, 0–2.

A második félidőre a bal szárnyát igyekezett erősíteni a vendégcsapat, hogy az addig egyoldalas támadójátékát „kiszélesítse”. Ennek hatására kezdettől visszavették az irányítást a sárrétiek és az 54–60. perc között az NB III.-as történetük leglehengerlőbb időszakát nyújtották. Ebben az időszakban három szép találatot is elértek, megfordítva ezzel a találkozót. A mérkőzés utolsó 10 percég kiegyenlített játék folyt, komoly helyzetek nélkül. A végjátékban már védték a számukra kedvező eredményt a vendégek.

G.: Damásdi, az 1., Bévárdi, a 35., ill. Márius, az 54., Székely, az 57., Fejes, az 59. percben. Jó: mindkét csapat valamennyi játékosa elismerést érdemel.

Horváth Béla, technikai vezető: – A semleges nézők számára nagyon élvezetes mérkőzést játszottunk. Sajnos egy ötperces rövidzárlatunk elég volt ahhoz, hogy a gyarmatiak megfordítsák az eredményt. A fiúk mindent megtettek, de most szerencsénk sem volt.

Boros Tibor: – A gyorsan bekapott gól után alapjaiban változott meg a mérkőzés forgatókönyve. Annak ellenére, hogy támadtunk, a hazaiak lezárhatták volna a meccset. A második félidőre a játékosok megkapták a szakmai instrukciókat is, de inkább az érzelmekre és az önbecsülésre próbáltam hatni a szünetben. Az ilyen pillanatokért érdemes a futballal foglalkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában