Röplabda - galériával

2019.09.27. 21:29

Csabai győzelem az ötszettes mérkőzésen

BRSE-CSM Targoviste, Boraqua Kupa felkészülési mérkőzés 3-2 (24-26, 25-16, 26-28, 25-20, 15-12).

Röplabda Felkészülési n?i torna Békéscsabai RSE-Targoviste (román)

Fotó: Imre György

Boraqua Kupa nemzetközi női torna, Békéscsaba, 700 néző. V.: Dunszt, Nagy L. Békéscsaba: Evans 5, Glemboczki 16, Klaric 23, Dapic 23, Bodnár 9, Pekárik 16. Csere: Molcsányi (liberó), Fábián 1, Sebestyén. Vezetőedző: Vasja Samec Lipicer.

Targoviste: Van de Vyver, Trica 15, Starcevic 11, Litovcsenko 11, Szredics 9, Prokopic 16. Csere: Vukomanovic, Pamfil (liberók), Buterez 6, Calota 3, Balae 2. vezetőedző: Dragan Nesics.

Győzelemmel kezdte a Boraqua Kupa nemzetközi tornát a Békéscsabai RSE női csapata, amely a nyáron jelentősen megerősített román CSM Targoviste csapatát verte 2 órás, izgalmakban bővelkedő találkozón.

Már az első játszma is nagy izgalmakat hozott, amit a Dragan Nesics edzette románok nyertek. Ezek után meglepően magabiztosan a BRSE hozta a 2. szettet. A leghosszabb, 3. játékban ezúttal a románok kerekedtek felül, de a csabai lányok nem adták fel és 20-ra hozták a negyediket ismét döntetlenre alakítva a mérkőzést. Az utolsó játszma is magas színvonalat hozott, amit végül a magyar együttes nyert meg.

A román pontvadászat döntőjébe vágyó, nemzetközileg is magasan jegyzett játékosokkal megerősített CSM Targoviste elleni összecsapás hullámzó játékot hozott. A BRSE nem ismert elveszett labdát, több alkalommal is jelentős hátrányból kapaszkodtak vissza Molcsányi Ritáék. békéscsabaiaknál bemutatkozott a három nyáron igazolt külföldi játékos, Ashley Evans, Barbara Dapics és Karla Claric is.

– Első alkalommal játszottunk hazai pályán mérkőzés körülmények között, jó volt átérezni ezt a légkört – mondta a mérkőzés után Vasja Samec Lipicer, a Békéscsaba vezetőedzője. – Csapatunk nem volt teljes, ennek ellenére helyenként már viszontláttam azokat az elemeket, melyeket az edzéseken gyakorlunk. Játékunk még hullámzó volt, de ilyenkor még természetes és ne feledjük, hogy egy jó csapat volt az ellenfél.

Szombaton a Jászberény VT a CSM Targoviste csapatával találkozik 16 órától, a Békéscsaba legközelebb vasárnap 16 órakor játszik a Jászberénnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában