Kézilabda

2019.08.17. 14:03

Vereséggel kezdte a Békés a Liga Kupát

Optimum Solar-Békési FKC–Ceglédi KKE 27–30 (13–14).

Verasztó Lajos

Liga Kupa férfi-mérkőzés. Békés, 200 néző. V.: Sándor, Szikszai. Békés: Pajkó – Csuka 1, HASZILLÓ 5, Morva 2, Székely 1, OLÁH G. 10 (3), Megyeri 1. Cs.: Takács, Borbély (kapusok), Kecskés 2, Boda 1, Dénes 1, Ferenczi, Fedor, Gál A., Kiss Róbert 3. Edző: Papp Bálint. A Cegléd legjobb dobói: Gyene 8 (6), Kiss Roland 6.

Kiállítások: 14 perc + Morva kizárva, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 6/6.

Jól kezdték a találkozót a hazaiak, az elején rendre náluk volt az előny. A félidő közepén elkövetett hibáikat kihasználva azonban fordított a tavasszal még NB I-es Cegléd, és a minimális előnyét a szünetig sikeresen megőrizte. Fordulás után felváltva estek a gólok, majd főként Gyene hétméteres góljaival meglépett a Cegléd (40. p.: 18–23). A békésiek több formációt is kipróbáltak, de ez csak a különbség csökkentésére volt elegendő, a vendégcsapat jól gazdálkodott előnyével, és végól biztosan győzött.

A békésiek a sorozat keretében legközelebb október 30-án Algyőn lépnek pályára, a felkészülést pedig péntektől vasárnapig a balatonboglári NEKA-kupa jelenti számukra, ahol 3 meccset vívnak meg.

Papp Bálint: – Az okosabban játszó csapat nyerte meg a mérkőzést. Védekezésünk agresszivitásán, és a kapusteljesítményünkön javítani szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában