Billiárd

2019.08.08. 08:52

Tímár András remekelt Brnóban

Az elmúlt hét végén a csehországi Brnóban egy rangos nemzetközi eurokegel biliárd versenyen vett részt a magyar csapat. Ez a viadal nem hivatalos Európa-bajnokságként szerepel a versenynaptárban.

Verasztó Lajos

Hazánkat tizenhárom játékos képviselt a megmérettetésen, mellettük négy ország versenyzői csatlakoztak a mezőnyhöz, Németország, Ausztria, Csehország, illetve Szlovákia képviseltette magát. Délelőtt 9 órakor rajtolt el a verseny, a csoport küzdelmekkel, A brnói AKK Biliárd Klub szervezésében.

— Kiváló körülmények között folyt az esemény, és magas színvonalú volt a sorozat — tudtuk meg Tomka Lajostól, a Magyarbábús Biliárd Egyesület szakmai alelnökétől. – Az egyenes kieséses szakaszba, a legjobb tizenhat közé, tizenegy magyar játékos jutott be, ami remek teljesítmény. Sajnos, ezután elkerülhetetlen volt néhány versenyzőnk búcsúja, mivel a magyarok egymás ellen is játszottak. Az ekkor búcsúzó magyarok közül kilencedik lett Halász Ferenc, tizedik Tomka Lajos, tizenegyedik Csasztvan Zsolt, tizenkettedik Farkas László, tizenharmadik Filadelfi Mihály, és tizenhatodik Vári László.

Tímár András (jobbra) a német Eric Baldermannal, akit az elődöntőben győzött le /Beküldött fotó/

A nyolc közé öt magyar játékos kvalifikálta magát, tovább folytatva a mieink remek szereplését. A negyeddöntőben kiemelendő teljesítménynek bizonyult, amikor Tímár András (Korona BK, Gyomaendrőd) búcsúztatta az addig remeklő szlovákiai Köles Balázst. Ugyanakkor a két német nagyágyú, Eric Baldermann, és Andre Hehene egymással viaskodott, amiből az előbbi került ki győztesen. A negyeddöntőben búcsúzók közül Hőgyes Benjámin a hatodik, Turi Zoltán a hetedik lett.

— Már az estébe kanyarodtunk mire az elődöntők három magyarral megkezdőtek — folytatta az alelnök. — Mintha csak otthon lennénk, a két sokat próbált versenyző, Bíró Imre (Korona BK, Gyomaendrőd) és Szűcs Sándor (Belvárosi Cápák BK, Békéscsaba) régi ellenfelekként küzdöttek a döntőbe jutásért. A párharcot Bíró Imre nyerte (2:0).

– A másik ág nemzetközi összecsapásán Tímár András és Eric Baldermann feszült egymásnak, a találkozó végletekig kiélezett és feszült volt, a kiesett játékosok ekkorra már szurkolókká váltak, és biztatták saját versenyzőjüket. A nagy csatából, a rendkívül koncentrált Tímár András jött ki győztesen, legyőzve a verseny talán legnagyobb esélyesét, a magyarok nem kis örömére.

A bronzmérkőzésen Eric Baldermann és Szűcs Sándor remek mérkőzést vívott. A magyar játékos már csaknem a maga javára billentette a mérleget, ám végül a német zárta le 2:1-es győzelemmel a mérkőzést. A döntőben a már nemzetközi specialistának is számító két magyar csapott össze, Tímár András ott folytatta, ahol az elődöntőben abbahagyta, és az első szett

közepétől megállíthatatlannak bizonyult, magabiztos játékkal győzve le klubtársát Bíró Imrét (2:0).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában