Röplabda

2019.08.18. 20:16

Örül, hogy szülővárosában játszhat

Glemboczki Zóra a Békéscsabai RSE egyik legnagyobb ígérete, vagy talán már több is annál. Békéscsabai születésű, s a szurkolók szívéhez már csak emiatt és az állandó mosolya miatt is közel áll a 19 éves magyar bajnok, Közép-európai Liga-győztes ütőjátékos.

Fotó: Imre Gyorgy

– Milyen együtt dolgozni az új edzővel Vasja Samec Lipicerrel? – kérdeztük a Békéscsaba saját nevelésű játékosát.

– Nagyon szimpatikusnak tartom, hiszen az edzéseken követel, megvan a kellő szigor, a precizitásra törekszik, viszont az edzéseken kívül már megmutatta az emberi oldalát is. Pozitívak a benyomásaim róla.

– Nehéz átállni egy másfajta edzésmunkára?

– Minden edző más, vannak különbségek, de nekem, mint fiatalnak ezt könnyebb megszokni. Míg egy tapasztaltabb játékos hozzászokik egyfajta edzésmunkához, és nehezebb átállnia. Nekem minden edző egy új impulzus, ami mindig jó, hiszen mindig tanulok.

Glemboczki Zóra játék közben. Az új szezonban fontos szerep hárulhat rá

– A nyár elején 1+1 évvel hosszabbított szerződést Békéscsabán úgy, hogy közben akadtak szép számmal más ajánlatai is.

– Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy a BRSE hosszabbítani akart velem. Én is maradni akartam, annak ellenére, hogy elvégeztem a gimnáziumot. Mindig elmondom, hogy nagyon szerencsésnek tartom magam, hiszen a szülővárosomban tudom ilyen magas szinten a sportágat űzni. Itt a családom, amely bármilyen támogatást megad a nehezebb időszakokban. Tudom, hogy Baran Ádám elnök úr mindig jót akar a klubnak és egy jó edzőt hozott Békéscsabára.

– Az imént a családját említette, a sport iránti szeretete családi örökség?

– Igen, apukám kézilabdázott, s így került Békéscsabára, majd vízilabdázott is, anyukám fiatalabb korában kosárlabdázott, a tatám focizott. Nem idegen a családtól a sport, igaz a röplabda nekem hirtelen jött, s ezzel egy új színt hoztam a családba.

– Nagy céljai vannak a civil életben, jogi pályára készül, de ezt a röplabda miatt egy időre félrerakta.

– Igen, a jogi egyetemben gondolkozom, de azzal is tisztában vagyok, hogy a kettőt, a röplabdát és az egyetemet együtt nem lehet ilyen szinten végezni. A tanulmányaimmal addig várni akarok, amíg abba nem hagyom a röplabdát. Minél több ideig szeretnék sportolni, de nem feledkezem meg a tanulásról sem, hiszen rövid az idő.

– A csapat még csak most körvonalazódik, de úgy tűnik, hogy erős együttes van kialakulóban. Mit gondol, a célok, melyek mindig a győzelmet, valamely sorozatban a cím megszerzését jelentik elérhetőek, vagy megközelíthetőek lesznek?

– Igen, úgy gondolom, hogy nagyon szép évünk lesz így együtt, igaz még nem teljes a keret, hiszen hárman a válogatottal együtt készülnek az Európa-bajnokságra és vannak olyan igazolásaink, akik még nincsenek itt. Ha mindenki megérkezik, akkor egy olyan munka kezdődik majd el teljes kerettel, ami ki fog fizetődni. Vasja személyében olyan edzőt kaptunk, aki mindent meg fog tenni a fiatal és a tapasztalt játékosokért egyaránt, és egy sikeres év elé nézünk majd.

Fotók: Imre György

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában