Kézilabda

2019.08.23. 21:04

Gólgazdag mérkőzésen győzött az Előre NKSE

OXXO Energy Orosházi NKC–EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE 33–40 (16–21).

Verasztó Lajos

Női felkészülési kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 100 néző. V.: Kovács-Sebők Stefánia, Rétyi Rebeka. Orosháza: Wéninger – Bíró 1, Farkas K. 1, Dancsó 1, Mikula 2, Vörös 7, Berta 5. Cs.: Cseh (kapus), Antal 1, Tóth S. 7, Kamuti 2, Kenyeres 2, Nemes 5 (5), Révész. Edző: Vágó Attila. Békéscsaba: Balog – Kovács A. 6, Marincsák 12 (4), Barján 7, J. Agbaba 2, Kopecz 11, Bottó 2. Cs.: Horvát D., Csizmadia (kapusok), Kukely A., Dombi K., Kukely K. Vezetőedző: Horváth Roland.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 5/4.

A péntek esti találkozón a csabaiaknál nem szerepelhetett a műtéten átesett Alekszandra Vukajlovics, és eldőlt az is, hogy a korábban próbajátékon szerepelt horvát Ivana Dezic nem lesz a lila-fehérek játékosa. Az NB I.-es vendégek kezdtek jobban, a 6. percben 4–0-ra vezettek. A hazaiak a kezdeti megilletődöttség után magukra találtak, és a 11. percben 5–5-re egyenlítettek. A folytatásban felváltva estek a gólok, a 20. percben 11–11 volt az állás. A félidő hajrájában erősített a Békéscsaba, és a szünetre ötgólos előnyt szerzett.

Fordulás után mintha az öltözőben maradtak volna az NB I. B-s hazaiak, a csabai lányok a 35. percre egy 4–0-ás sorozattal kilencgólos előnyre tettek szert (16–25). A folytatásban is a vendégek diktálták a tempó, és mivel a védekezéssel nem sokat törődtek a csapatok, így potyogtak a gólok. A 41. percben már 11 góllal vezettek a lila-fehérek, miközben a cserék is lehetőséget kaptak mindkét oldalon (20–31). A záró negyedórában a lelkes házigazdák csökkentették a hátrányt, a kevés cserével rendelkező Előre NKSE ellen.

A látottak alapján a vendégek sikere teljesen megérdemelt, de egy hét múlva a Dunaújváros elleni NB I.-es őszi nyitányon ennél mind támadásban, mind védekezésben több kell a liláktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában