Kézilabda

2019.08.26. 08:47

Ezüstérmes lett a békési együttes

Döntőbe jutott Balatonbogláron a Optimum Solar-Békési FKC NB I. B-s férfi csapata, a Nemzeti Kézilabda Akadémia által megrendezett felkészülési tornán, amelyet 6 NB I. B-s alakulat részvételével bonyolítottak le.

Verasztó Lajos

Csoportjukban a békésiek a házigazda NEKA gárdáját győzték le 28–25-re, majd azt követően az Algyőnél is jobbnak bizonyultak 21–18 arányban, így a másik csoport győztesével, a PLER Budapest együttesével vívhatták vasárnapi döntőt.

A finálét jobban kezdte a fővárosi csapat, de a félidő második felére a gyors játékot játszó békésiek fordítani tudtak. A 50. percig szünet után is a viharsarkiak akarata érvényesült, akik többször is vezettek 3-4 góllal, a végjátékra azonban több tiszta gólhelyzetet elhibáztak, ezzel magukra húzva az ellenfelüket. Izgalmas végjátékban döntetlenre zárult a mérkőzés, így a tornagyőzelem sorsát hétméteresekkel döntötték el, ezt a PLER játékosai dobták valamivel pontosabban.

– Hasznos mérkőzéseken vagyunk túl, jó csapatok ellen játszottunk. Minden találkozó kiválóan szolgálta a felkészülésünket, és megmutatta a hibáinkat, ezek kijavításán kell dolgoznunk a bajnokság kezdetéig – vonta meg a torna tapasztalatait Papp Bálint, akinek a csapata csütörtökön délután és pénteken délelőtt a Pécs NB I. B-s alakulatát fogadja.

Döntő: PLER Budapest–Optimum Solar-Békési FKC 21–21 (8–10) – hétméteresekkel 25–24.

Legjobb góldobók: Takó 13 (8), ill. Csuka 7, Morva 6 (1)

Végeredmény:

1. PLER

2. Békés

3. NEKA

4. Balatonfüred U21

5. Pécs

6. Algyő

Különdíjasok

Gólkirály: Takó Dániel (PLER)

Legjobb kapus: Konyicsák Tamás (NEKA)

Legjobb játékos: Morva Zoltán (Békés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában