Fekvenyomás

2019.08.28. 16:03

A vésztői Balog Nátán indul az Arnold Classicon

Szeptember 20-án Barcelonában az Arnold Classicon versenyez a vésztői Marvel Team SE világbajnok fekvenyomója open összevont kategóriában. ,,Dávid és Góliát “ küzdelmet idézi majd a verseny, hiszen Nátán lesz a legkönnyebb és legfiatalabb az egész mezőnyben.

V. L.

Mint ismeretes a 18 éves vésztői sportoló idén Tokióban 74 kg-ban nyert junior világbajnoki címet 225 kg-mal legfiatalabb versenyzőként.

– Aki ismer, mindenki tudja, hogy amikor lejövök a dobogóról vagy hazajövök egy versenyről máris egy új célt, új kihívást keresek. Most ilyen számomra a hamarosan Barcelonaban megrendezett Arnold Classic fekvenyomó viadal. Ez a verseny annyiban más az eddigi versenyeimtől, hogy nincsenek súly illetve korcsoportok, hanem egy speciális pontrendszer alapján bizonyíthatom, hogy az összes sportoló között a legjobbak között lehetek. Célom valamelyik dobogós helyet elérni legfiatalabb versenyzőként, egy újabb egyéni csúcsot nyomni, és természetesen Arnold Schwarzeneggerrel személyesen találkozni.

A vésztői fiatal felkészülése nagyon jól halad az Arnold Classic-ra – tudtuk meg edzőjétől, Berke Lórándtól.

Balog Nátán nevéhez egy ifjúsági Európa-rekord, és egy világrekord fűződik. Az Európa-rekordot tavaly augusztusban állította fel Franciaországban 66 kg-ban 145 kg-mal. A világrekordot 2018 októberében Luxemburgban érte el 190 kg-os teljesítménnyel. V. L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában