Kajak-kenu

2019.07.14. 09:26

Szép szarvasi-lágymányosi siker született az ifjúságiaknál az Európa-bajnokságon

Ezüstérmes lett a csehországi Racicében rendezett ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon a Majoros Mátyás, Nyerges Áron ifjúsági duó K2 1000 méteren.

Gajdács Pál

A Lágymányosi SV és a Szarvasi Kajak-kenu Club versenyzői a francia Nicolas Pouillaude, Steven Henry duó mögött és az ukrán Oleksandr Zarubin, Oleh Petrov kettős előtt lapátoltak át a célvonalon.

A dobogó 2. fokán a magyarok, balról Majoros Mátyás és a szarvasi Nyerges Áron /Fotó: Szarvasi Kajak-kenu Club facebook oldala/

Kis híja volt, hogy Nyerges nem két számban volt érdekelt a döntők során, ugyanis a kajak 4-es tagjaként pénteken 0,01 másodperccel maradt csak le 500 m-en a fináléról.

A képen balról Nyerges Áron, mellette edző-édesapja, Nyerges Attila, illetve Majoros Mátyás az edzőjével /Fotó: Magyar Kajak-kenu Szövetség/

Az ezres számokban további két magyar medál is született: az ifiknél Csikós Zsóka kajak egyesben nyert, az U23-asoknál Béke Kornél is kiválóan kajakozott, ez pedig a 3. helyre volt elég.

– Nagyon örülünk annak, hogy a közvetlen második vonalunk meg tudta méretni magát a nemzetközi porondon, és helyt is állt eddig – értékelt a szombati nap után Makrai Csaba utánpótlás szövetségi kapitány.

– Csikós Zsóka fantasztikus győzelme mellett Béke Kornél harmadik helye nálam igazi szenzációnak számít, de nagyon nagy dolog a Majoros, Nyerges páros ezüstérme is.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában