Tenisz

2024.05.08. 07:15

Csapatbajnoki nyitány teniszben

Hétvégén elrajtoltak a küzdelmek a teniszezők különböző szintű csapatbajnokságaiban. A TSZSK Gyula játékosai kettős győzelemmel kezdték az OB II.-es évadot, szombaton Mátyásföldön, másnap pedig hazai pályán múlták felül az aktuális ellenfelüket, a Jászapátit.

Bakulya Mihály

A legmagasabb szinten jegyzett együttes vélhetően idén is az aranyérem megszerzéséért harcol a D-jelű csoportban, ahol további két szegedi és egy fővárosi riválisa akad.

TSZSK Gyula, csapatbajnoki, tenisz
Kincses Bence makulátlan hétvégi mérleget zárt az OB II.-es gyulai csapatban. Fotó: Kiss Zoltán

Mátyásföldi Lawn Tennis Club–TSZSK Gyula 3:6
OB II.-es csapatbajnoki tenisz-mérkőzés, Budapest. Gyulai győztesek: Bogdan Dennis (1.), Kincses Bence (2.), Barta Balázs Ödön (4.), Lovász Zoltán (5.), valamint a Lovász Zoltán, Barta Balázs Ödön (1.), és a Kincses Bence, Bogdan Dennis (3.) páros.

TSZSK Gyula–Jászapáti VSE 8:1
OB II., Gyula. Gyulai győztesek: Bogdan Dennis (1.), Kincses Bence (2.), Barta Balázs Ödön (4.), Lovász Zoltán (5.), Székács Márk (6.), valamint a Lovász Zoltán, Kincses Bence (1.), a Belanka Ádám, Barta Balázs Ödön (2.), és a Kovács Zoltán, Székács Márk (3.) páros.
További hétvégi eredmény: Gellért SE–Jászapáti VSE 7:2.

Az OB III.-as osztályban is kettős hétvégi fordulóval rajtolt el az évad. Két szegedi együttes társaságában itt is a D csoportban szerepel az öt vármegyei gárda. Közülük a címvédő Orosháza rajtolt kettős győzelemmel, amely nem élt az OB II.-es szereplés lehetőségével, illetve a Viharsarok Tenisz Akadémia fiataljai dupláztak sikeresen. Az Előre TK elleni rangadó különösen ki volt élezve, hiszen ott a Hankó Bence, Horváth Gergely–Mihály István, Kis Barna meccs (4:6, 6:4, 10-5) páros meccs billentette ki a mérleg nyelvét.

Viharsarok TA–TSZSK Gyula II. 6:3
OB III.-as csapatbajnoki tenisz-mérkőzés, Békéscsaba. Győztesek: Hankó Bence (1.), Mokán István Damján (4.), Molnár Milán (5.), Kovács Dániel (6.), valamint a Horváth Gergő, Mokán István Damján (1.), és a Hankó Bence, Hankó Bálint (3.) páros, illetve Albert Máté (2.), Oláh Imre Szabolcs (3.), és a dr. Hajdu László, Albert Máté (2.) páros.

Szarvasi TC–Szegedi VTK 7:2
OB III., Szarvas. Szarvasi győztesek: Gruner Benedek (1.), Gergely István Dániel (2.), Bagdán Tamás (4.), Párizs Szabolcs (6.), valamint a Párizs Szabolcs, Gergely István Dániel (1.), és a Bagdán Tamás, Gruner Benedek (2.) páros.

DATE–Orosházi VTK 1:8
OB III., Szeged. Orosházi győztesek: Fejes Ádám (1.), Farkas Martin (2.), Bagosi Zsolt (3.), Szilasi Dávid (5.), Baudermann Attila (6.), valamint a Bagosi Zsolt, Baudermann Attila (1.), a Fejes Ádám, Szilasi Dávid (2.), és a Furtus Noel, Farkas Martin (3.) páros.
Szabadnapos: Békéscsabai Előre TK

Viharsarok TA–Békéscsabai Előre 5:4
OB III., Békéscsaba. Győztesek: Pacsika Mátyás (2.), Mokán István Damján (4.), Hankó Bálint (6.), valamint a Pacsika Mátyás, Mokán István Damján (2.), és a Hankó Bence, Horváth Gergely (3.) páros, illetve Mihály Levente (1.), dr. Kopcsák Zoltán (3.), Fábián Viktor (5.), és a dr. Kopcsák Zoltán, Mihály Dániel (1.) páros.

Orosházi VTK–Szarvasi TC 6:3
OB III., Orosháza. Győztesek: Fejes Ádám (1.), Farkas Martin (2.), Bagosi Zsolt (3.), Furus Noel (5.), valamint a Farkas Ádám, Szilasi Dávid (2.), és a Németh István, Bagosi Zsolt (3.) páros, illetve Bagdán Tamás (4.), Selymes Martin (6.), és a Bagdán Tamás, Gruner Benedek (1.) páros.

Szegedi VTK–TSZSK Gyula II. 7:2
OB III., Szeged. Gyulai győztesek: Oláh Imre Szabolcs (2.), valamint az Oláh Imre Szabolcs, Havas István (2.) páros.
Szabadnapos: DATE

A bajnokság állása: 1. Orosháza 4 pont (18:4, 2 mérk.), 2. Viharsarok TA 4 (11:7, 2), 3. Szarvas 2 (10:8, 2), 4. Szeged 2 (9:9, 2), 5. Békéscsaba 0 (4:5, 1), 6. DATE 0 (1:8, 1), 7. Gyula II. 0 (5:13, 2).

A csapatbajnokságoknak most is akad női viharsarki résztvevője, idén azonban nem a Sarkadi Lendület színeiben indulnak a legügyesebb helyi hölgyek, hanem a gyulai egyesület képviseletében, ráadásul az I. osztályban.
Fortuna SE–TSZSK Gyula 2:5
OB I.-es női csapatbajnoki tenisz-mérkőzés, Budapest. Gyulai győztesek: Kovács Hédi (1.), Buccholcz Bora (4.), Barta-Rohonyi Réka (5.), valamint a Beer Jázmin, Kovács Hédi (1.), és a Buccholcz Bora, Barta-Rohonyi Réka (2.) páros

TSZSK Gyula–BEAC-Orbita SE 5:0 (játék nélkül)

További hétvégi eredmények: DEAC–Muskétás TC 4:3, Mini GarRose II.–BEAC-Orbita SE 6:1, Muskétás SE–Mini GarRose II. 3:4.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában