Labdarúgás

2019.07.03. 13:11

Negyedikek az akadémisták a Danone Kupán

Hajszállal maradt le a döntőről a budapesti Danone Kupán a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U12-es csapata.

G. P.

A Balog Zsolt és Sajben Gábor által felkészített együttes az országos döntőn veretlenül zárt a csoportjában, legyőzte a Diósgyőr (2–0) és az Érd (5–0) együttesét is, a „gond” a sok döntetlennel volt, a Debreceni VSC (0–0), az MTK Budapest (0–0) és a Hírös Kecskemét (1–1) ellen is pontosztozkodás lett a vége. Pontszámban így egyformán végeztek a debreceniekkel, akik azért juthattak be a döntőbe, mert eggyel több gólt lőttek az Érdnek. A csabai legények így végül a kisdöntőben a bronzért csatázhattak, és a Honvéd ellen elszenvedték az első vereségüket (0–3), ezzel negyedikek lettek.

Forrás: a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia Facebook-oldala

– A sikerrel megvívott békéscsabai selejtező után a Vasas pályáján megrendezett tizenkét csapatos torna amolyan levezetés, jutalomjáték volt a fárasztó szezon után – mondta lapunknak a játékosként még ma is aktív egykori NB I-es labdarúgó, Balog Zsolt. – Jobb lett volna, ha nem három héttel a bajnokság után kerül sor rá, de így is sikerült összeszednünk magunkat.

Az U12-es csapat tagjai: Avramucz Dávid, Bozó Mirkó, Csikós Márk, Göblyös Sándor, Igricz Mihály, Jass Nándor, Kenyeres Zsombor, Mihály Áron, Nagy Máté, Purzsa Xavér, Sinka Dániel, Szirony Áron, Tóth Patrik, Vörös Barnabás, Zahorán Dávid. Felkészítő edzők: Balog Zsolt és Sajben Gábor.

A torna legjobb kapusa a békéscsabai Bozó Mirkó lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában