Labdarúgás

2019.07.31. 17:27

Komoly célokat tűztek ki Füzesgyarmaton

Kilenc új játékossal és öthetes közös felkészüléssel a háta mögött várja az NB III.-as pontvadászat vasárnapi rajtját a Füzesgyarmati SK csapata. A Keleti csoport előző évi negyedik helyezettje az ezüstérmes Jászberény otthonában kezdi meg az újévi szereplését, egy héttel később pedig az NB II.-ből kieső Ceglédet fogadja a hazai premieren. Nem ígérkezik könnyűnek tehát a bajnokság eleje, a nyári vérfrissítés mégis optimistává teheti a sárréti szurkolókat. Boros Tibor szakmai koordinátor az év feladatai kapcsán nyilatkozott.

Gajdács Pál

– Jelentősen átalakult kerettel futnak az újévnek. Sikerült megtalálni azokat a játékosokat, akik előrevihetik a csapat ügyét?

– A tavalyi kedvezőtlen tapasztalatok kapcsán határoztuk el a keret átalakítását. Amennyiben az alapcsapatunkból páran hiányoztak, már nem tudtunk megfelelő szintet hozni, még a kevésbé acélos ellenfelekkel szemben sem. A kulcsembereink elkötelezték magukat nálunk, a kevesebb lehetőséghez jutók helyére pedig új játékosokat kerestünk. Várakozás felett sikerült az átigazolási időszak.

– Kellemes gondot jelentett például, hogy még a távozását fontolgató Raducu is maradt, pedig konkrét NB II-es ajánlatai voltak, ennek megfelelően időközben két új embert hoztunk pótlására. Szintén az élet sodorta körünkbe Márius Constatinescut, aki már a kalkulált létszám fölött került hozzánk, de ismerve a kvalitásait, színesíti a csapat repertoárját és növeli a minőséget.

Balról: Kis Szabolcs /Beküldött fotó/

– Elmondhatom, hogy minden poszton két közel azonos játékossal rendelkezünk. Igazoltunk Marosvásárhelyről három tizennyolc éves fiatalt, akiknek felnőtt szintű tapasztalataik is van a román a harmadik ligából, rájuk mégis elsődlegesen az U19-es gárdánál fogunk számítani, ahol szintén szintváltást tervezünk. Ők a felnőtt kerethez tartoznak, heti három-négy edzésen velünk készülnek és nyitva áll előtt a csapatba kerülés lehetősége.

– Gondmentesen alakult a felkészülési időszak?

– A keretünk gyakorlatilag kezdettől együtt volt, az eltervezett munkát maradéktalanul elvégeztük. Akadt igazolt hiányzónk, és egy-egy kisebb sérülés is becsúszott, de nem küszködtünk a télihez fogható betegséghullámmal. A lejátszott tesztmeccsek hozadéka is bizakodásra ad okot, a munka sikerességét azonban majd az eredményesség minősíti...

– A sorsolás nem tűnik a legjobbnak, hiszen nyomban a legfajsúlyosabb három riválist állította a csapat útjába!

– A sorsolásunk éppen a fordítottja az előző évinek. A tavalyi szezon elején azt hittük, hogy lesz időnk felvenni a ritmust, még sem indultunk jól, mivel az első négy meccsen csak öt pontot gyűjtöttünk be. Ez most a másik a végletet jelenti, magam is kíváncsiak várom, hogy a nehéz sorsolás ellenére eredményesebbek tudunk-e lenni? Az év kapcsán, már a bajnokság végén meghatároztuk a célt. Előrelépést tervezünk, szeretnénk dobogón végezni, ahhoz viszont elengedhetetlenül fontos a jó rajt.

– Kik jelenthetik ebben a legfőbb akadályt?

– Az átigazolásokat látva azt gondolom, hogy lényegesen kiegyenlítettebb lesz a bajnokság a tavalyinál. A tabella első felében végző csapatok mindegyikével komolyan kell számolni, de felnőhet hozzájuk a jelentősen megerősített Gyöngyös és az újonc DVSC második csapata is. Pillanatnyilag megtippelni sem lehet az első nyolc-tíz sorrendjét.

– Vasárnapra nyomban egy potenciális ellenfél jut idegenben. Mivel lenne elégedett?

– A tavaszi jászberényi meccsről nincsenek jó emlékeink. Próbáltunk stabil csapatot pályára küldeni, de a túlbiztosítás visszásan sült el, szünet után pedig már hiába váltottunk, csak kozmetikázni tudtuk az eredményt. A felfogásban annyi változás lesz – és ezzel nem árulok el különösebb titkot –, hogy most nem állunk annyira vissza. Komoly céljaink vannak, ehhez igazodva a játékosainknak kellő önbizalommal kell pályára lépniük, és szinte minden mérkőzést dominálni szeretnénk. Jászberénybe is pontért, pontokért utazunk, mert nem lenne ideális, ha beragadnánk a rajtnál.

Érkezett:

Bajnók Imre (Sárrétudvari KSE)

Bartók István Dániel (CS National Sebis, romániai)

Karacs Péter (Erzsébeti SMTK)

Benkő-Bíró Norbert (Salgótarjáni BTC)

Meiszter Márk (Taksony SE)

Katona György (Nyírbátori FC)

Achim Sebastian Zoltán (Szeged 2011 Grosics Akadémia)

Fejes János (Ceglédi VSE), Dan-Marius Constantinescu (Putnok FC)

Fülöp Valentin (Marosvásárhelyi MSE)

Török Dávid Zalán (Marosvásárhelyi MSE)

Erdős-Balizs Arnold (Marosvásárhelyi MSE)

Távozott:

Pölöskei Péter (Taksony SE)

Szilágyi Márió (Taksony SE)

Szász Tamás (Ceglédi VSE)

Faggyas Milán

Nagy Tibor

Styecz Milán (Szarvasi FC)

Urbán Sándor (Szeghalmi FC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában