labdarúgás

2019.07.21. 12:56

Gyorsan összehozták az idei keretet Okányban

Két hete állt edzésbe az Okány KSK csapata. A megyei II. osztályú bajnokság Északi csoportjának bronzérmesét változatlanul Turcsek Zoltán irányítja, aki heti szinten két foglalkozást vezényel, a hétvégéken pedig élesben tesztelheti az elvégzett munka hozományát.

G. P.

− A felkészülés a tervek szerint alakul, az edzések magas látogatottság mellett folynak, rendre 14-16 labdarúgóval − mondta elöljáróban Varju Richárd alelnök, aki szakmai koordinátorként is felügyeli az egyesületen belüli csapatok munkáját. − Idén mindössze négy új emberünk és ugyanennyi távozónk van, a változások is a fiatalítást szolgálták.

Olyan tapasztalt labdarúgók vonultak vissza az évad végén, mint Bihari István (46), Zsigovics Gábor (38), vagy Kardos Imre Tamás (35), a Kunágotáról ingázó Puporka Elemér (27) pedig hazatért Kunágotára. Pótlásukra húszas éveik első felében járó játékosok érkeztek. Az egyke kivételt a Körösszakálból igazolt, futsalos múlttal rendelkező középpályás, Trippon Tamás (27) jelenti. Komoly erősítés jelent még ebben a csapatrészben az ex-dobozi Barkász Benjámin (23) csatlakozása, illetve a Szeghalomból érkező, Mészáros Máté (24). Méhkerékről került Okányba a védő Rozsi István (21).

− Igyekeztünk gyorsan összehozni a legügyesebb ifjúsági játékosainkkal együtt huszonnégy tagot számláló keretet, hogy az új fiúk is minél többet gyakorolhassanak a régiekkel. Sokkal erősebb lesz az idei bajnokság, komolyabb felkészülést igényel, ennek megfelelően szerettük volna erősíteni a csapatot, szem előtt tartva a saját nevelésű fiataljaink továbbfejlődésének lehetőségét is − tette hozzá Varju Richárd.

A célok kapcsán Ökrös Sándor elnök óvatosan fogalmazott, ugyanakkor az optimizmusát sem rejtette véka alá. Elmondása szerint örül az összevonásnak, mert azzal magasabb lesz a bajnokság nívója.

− Visszavonuló játékosainknak boldog „civil éveket” kívánunk, Kardos Imre döntését nagyon sajnáljuk, hiszen ő még egy-két évig biztosan sokat segíthetett volna a csapatunknak − fogalmazott a klubvezető. − Pozitívan értékeljük a bajnokságok újraszervezését, vélhetően sokkal kiegyenlítettebb lesz a második vonal a következő idényben, így az is kiszámíthatatlan, ki hová érhet oda. Ennek tulajdonítható, hogy már az is örömmel töltene el bennünket, ha a mezőny első harmadában ott tudnánk lenni. Persze azért igyekszünk majd mindent megtenni annak érdekében, hogy bravúros szerepléssel zsinórban harmadjára is dobogóra állhassunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában