Súlyemelés

2019.07.01. 09:54

Ezüstöt ért a hat jó fogás

Bár nem tartozott az olimpiai kvalifikációs versenyek sorába, mégis az idei nagy eseményekre való ráhangolódás miatt népes mezőnyt vonzott az írországi Európa Kupa nemzetközi súlyemelő verseny, amelyre három magyar hölgy és ugyanannyi férfi versenyzőt delegált a hazai szövetség.

Gajdács Pál

Köztük Mitykó Veronikát, a Békéscsabai Súlyemelő és Szabad Idő Egyesület még utánpótlás korú emelőjét. Aki nem mellesleg éppen az érettségi vizsgáin jutott túl nemrégiben, ezért nem is tudott igazán ráhangolódni a viadalra, mégis remek eredménnyel rukkolt elő. A juniorok 71 kilós mezőnyében hat jó fogást mutatott be, szakításban 84, lökésben 98 kilóig jutott, a 182 kilós összteljesítményével egy spanyol versenyző mögött az ezüstérmes helyen kötött ki.

– Az írásbeli érettségi előtt egyáltalán, a szóbeli előtt pedig napi egy, és mindössze egyórás edzéssel igyekeztem az erőmet megtartani – tudtuk meg Mitykó Veronikától. – Ezért kicsit érezhető volt a visszafogott teljesítményem. Ha jobban megközelítem az egyéni legjobbjaimat, akkor az élen végezhettem volna, hiszen a spanyol lány mindössze két kilóval előzött meg.

Most, hogy túl van a csabai remek súlyemelő hölgy az érettségi vizsgákon, visszaállt a régi tempóra: napi két edzés, több órán át, és készülés az újabb kihívásokra. Amiből bőven akad, ugyanis szeptemberben Thaiföldön rendezik meg a felnőtt világbajnokságot, majd nem sokkal utána, októberben, Bukarestben a junior Európa-bajnokságot.

– Ezek már kvalifikációs események lesznek a jövő évi, tokiói olimpiára – folytatta Mitykó Veronika. – Bízom, abban, hogy mindkettőre nevez a szövetség, és ott már ennél magasabb súlyokat szeretnék emelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában