Tenisz

2019.05.28. 17:15

Nem sok jót hozott a selejtező

Nem a magyarokról szólt az első két nap a Gyula Open 25 ezer dollár összdíjazású profi teniszversenyen. Szingliben összesen 12 honfitársunk ragadt ütőt a selejtezők 1. és 2. fordulójában, de közülük senki nem jutott fel a 32-es főtáblára.

G. P.

Az első napon Necz András az orosz Maxim Krapivint verte két szettben és mindössze négy gémet engedélyezett ellenfelének (6:3, 6:1). Nagyobb bravúrt hajtott végre Sallay Péter, aki a nap egyetlen magyar derbijén a nála esélyesebbnek tartott Zeljenka Martinnál bizonyult jobbnak (6:2, 6:2). Khin Dániel viszont érvényt szerzett az előzetes papírformának és 7:6, 6:3-ra múlta felül a szerb Andrei Popovicsot.

Kedden azután mindhárom magyar fiú búcsúzott, Sallay Péter az orosz Matvej Komentovszkijtól kapott ki 1 óra 22 percig tartó nagy csatában, 6:4, 4:6, 4:10 arányban. Khin Dánielre olasz ellenfél várt, Alessandro Coppini viszonylag simán 6:2, 6:4-re múlta felül a magyar fiút. Necz András a lett Rocens-szel meccselt közvetlenül Sallay után. Mindent megtett, ám a Baltimumból érkezett ellenfélen nem tudott kifogni, az első és második játszmát is egyformán 6:4-re bukta el.

A selejtezőből nyolc teniszező jutott fel a 32-es főtáblára. Nem lesz közöttük Vörös Máté, Balla Péter és Kéki Márk. Ők még hétfőn hárman drámai nagy csatában búcsúztak, a többieknek nem igazán tudták megszorítani a kisorsolt ellenfelüket. Szerdán, a 32-es táblán öt magyar kapcsolódik majd be a csatározásokba.

A párosoknál a Marek Semjan, Szintai Dávid szlovák-magyar duó próbálta meg felvenni a küzdelmet a brazil Oscar José Gutierrez, Joao Lucas Resi da Silva párossal, nem sok sikerrel, a dél-amerikaiak 6:4, 3:6, 10:8-ra győztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában