karate

2019.05.27. 18:36

Érmekkel tértek haza a csabaiak a temesvári emlékversenyről

Négy éve hunyt el a temesvári Daisho Klub alapító mestere, a taekwon-do-ban, shotokan karatéban és ju-jitsu-ban is kiváló Dan Olaru. A klub, tanítványai emlékére azóta megrendezik a Dan Olaru Emlékversenyt, amelyen ITF taekwon-do, WKF karate és karate ippon shobu szabályrendszerben versenyeznek az elsősorban az utánpótlás korosztályhoz tartozó versenyzők.

V. L.

Évről évre nagyobb az indulók létszáma, s az idén román, szerb és magyar klubok is elküldték versenyzőjüket, az emlékezés és a tisztelet jegyében.Az idei versenyen 37 klub (27 karate, 5 taekwon-do és 5 para karate) 370 versenyzője küzdött meg a három küzdőtéren.

A megnyitókor a szép számú tisztelgő díszvendégek – többek között a romániai Nippon Seibukan szervezet elnöke, Hanshi Robert Manole IX. danos mester – idézték fel Dan Olaru emlékét, és köszönték meg az egyesület elnökének, Alic Bogdan mesternek és társainak, hogy ilyen szinten ápolják egykori elnökük emlékét. Erre tért ki Shihan Gregor László VII. danos mester, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke is, emlékezve az egykori barátra és edzőtársra.

A versenyen kívül szép bemutatókat is láthatott a közönség. A para harcművészek bemutatója, a marosvásárhelyi látássérültek önvédelmi demonstrációja, a töréstechnika méltán ragadtatta tapsra a nézőket. A Békéscsabai Lakótelepi SE tagjai közül a taekwon-dos Várhelyi Anna, és a karatés Gregor Tamás küzdelemben bronzérmet szereztek. Gregor Tamás ez úton is köszöni a shotokan karatés Shihan Farkas András VI. danos mester, és társai segítségét a versenyre történő felkészülésben.

A nagy harcművész verseny jó hangulatban zárult, s remélhetőleg jövőre még több magyar, és Békés megyei versenyző is elindul Temesváron, hiszen igazi harcművész barátok, sporttársak várják a mezőnyt!

Eredmények. ITF taekwondo formagyakorlat (tull). Leányok. „Minicadet” 12-13 évesek: 5. Várhelyi Anna (Békéscsabai Lakótelepi SE ITF Taekwon-do Szakosztály). Küzdelem. Leányok. „Minicadet” 12-13 évesek. 40 kg: 3. Várhelyi Anna.

Karate. „Ippon Shobu” szabályrendszer. Küzdelem. 14-15 évesek. 63 kg: 3. Gregor Tamás (Békéscsabai Lakótelepi SE-All-Syle Goshinkai karate csoport).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában