röplabda - galériával

2019.04.15. 20:03

Nem jutott döntőbe a BRSE

Megszakadt a békéscsabaiak pazar, öt aranyat hozó sorozata, a Fatum-Nyíregyháza nyerte a hétfő esti mérkőzést.

Gajdács Pál

Fotó: Pusztai Sándor

Fatum-Nyíregyháza–Swietelsky-Békéscsabai RSE 3:1 (15, –25, 22, 21)

Röplabda Extraliga női mérkőzés. Elődöntő, 5. mérkőzés. Nyíregyháza, 1500 néző. V.: Adler, Halász. Nyíregyháza: GENESIS 4, WHITE 9, BRISEBOIS 17, Matics 8, KALICSANYIN 11, VARGA E. 22. Cs.: Tóth F. (liberó), Szabó L., Ancsin. Vezetőedző: Hollósy László. Békéscsaba: IVANOVICS 16, MLINAR 15, Tálas 2, Bodovics 2, Medics 6, PEROVICS 19. Cs.: Molcsányi (liberó), Fábián, Bodnár 4, Glemboczki 1, Szpin, Gommans. Vezetőedző: Paul Bogdan.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 3:4, 9:4, 12:5, 16:11, 20:12, 24:15. 2. szett: 5:5, 8:5, 12:13, 18:17, 19:20, 22:20, 22:17, 23:21. 4. szett: 6:2, 7:6, 12:7, 17:11, 21:15, 23:21.

A békéscsabaiaknál először került a keretbe az ősz végén leigazolt, de műtétje miatt a csapathoz csak nemrégiben csatlakozó szerb Szanja Gommans. Az elmúlt mérkőzéseken remeklő Tanja Bokan ugyanakkor melegítőben figyelte a társakat, mivel a legutóbbi mérkőzésen sérülést szenvedett.

Nagy lendülettel kezdett mindkét csapat, a legelején felváltva vezettek a csapatok, majd amikor már felvette a mérkőzés fonalát a Nyíregyháza, hamar elhúzott, Paul Bogdannak 8:4-nél időt kellett kérnie. Ezután sem sikerült megálljt parancsolni a hazaiaknak, ezért irányító poszton gyorsan váltott a Csaba román edzője. A házigazdák nem csökkentettek a tempón, így jöhetett az újabb vendég időkérés. Ivanovics ászával, majd Mlinar keresztütésével zárkózott a BRSE (16:11). A nyírségiek azonban ismét belehúztak és nyolcpontos előnyt kovácsoltak össze. Hiába cserélgetett Paul Bogdan, csapata már nem tudta megakadályozni, hogy Maticsék nagyon magabiztosan behúzzák az első szettet.

 

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a 2. szett kezdetén, majd ezúttal is a Nyíregyháza kapott először lábra, a csabaiaknál ezúttal is akadtak gondok a nyitásfogadással, a hazaiak pedig elsőrangúan védekeztek. Medics ászával befogta vendéglátóját a BRSE. Amikor a vezetést is sikerült átvenni, Hollósy László, a hazaiak trénere azonnal időt kért. A csabaiak próbálták tartani minimális egy-két pontos előnyüket, de 17-nél utolérte a Csabát a Fatum, majd egy rossz feladás után már vezetett. 19:19-nél mutatkozott be a Békéscsabában a szerb válogatott Szanja Gommans. Felváltva vezettek a csapatok, Varga pontjai sokat értek a hazaiaknak. Ivanovics remeklésének köszönhetően 22:20-ról is fel tudott állni a Csaba, de ugyanő rossz nyitása miatt a Fatum jutott játszmalabdához. Kétszer is kivédekezte a Csaba, s ezután Mlinarék jutottak szettlabdához és az elsőt éppen a horvát játékos értékesítette.

Nem alakult rosszul a 3. játszma a Békéscsabának, amely az első harmadában jól játszott, ám kicsi előnye néhány hiba folytán odaveszett. Aztán hiába jutott kétpontos vezetéshez a Csaba, három támadásbeli rontás miatt a Nyíregyháza került kedvező helyzetbe. A Csaba nem adta fel, de egy rossz Gommans-nyitással a Fatum jutott szettlabdához, és egy Brisebois-labda egyre közelebb hozta a piros-kékeket a döntőhöz.

Úgy tűnt, hogy a Nyíregyházát már nem lehet zavarba hozni, nagy elánnal kezdték a 4. játékot, 5:2-es csabai hátránynál időt kellett kérnie a csabai edzőnek. Már-már ledolgozta 4 pontos hátrányát a BRSE, amikor jött az erre a mérkőzésre jellemző kapitális hiba, amivel egyre távolabb került a Békéscsaba a döntőtől. A csabaiak nagyon igyekeztek, de még a szokásosnál is több volt a rontás, és a máskor magabiztos játékosok keze is megremegett. A vendégek öt-hat pontos távolságból követték a házigazdákat. Megújulni már nem tudtak, így a Nyíregyháza került a fináléba, ahol a Vasas Óbuda várja majd.

Az egyik csapat három győzelméig tartó párharcát a Nyíregyháza nyerte 3–2-re.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában