Megye futás, galériával

2019.04.01. 10:35

Hatodik alkalommal rajtolt el Tóth László

Hétfőn kora délelőtt Békéscsabáról nekivágott a hatodik Megye Futásnak Tóth László futónagykövet, aki tizenhárom nap alatt hatvannyolc települést érintve körbefutja Békés megyét, és 710 kilométert teljesít.

Verasztó Lajos

Már félórával a rajt előtt gyülekeztek Békéscsaba főterén a futóközösség tagjai, akik elkísérték az első napon Tóth Lászlót. A futónagykövet elmondta, fontosnak tartja, hogy népszerűsítse a mozgást, az egészséges életmódot. – Vasárnap még dolgoztam, most viszont már nagyon várom a rajtot. Felkészültem a következő tizenhárom napra, remélem az időjárás is kegyes lesz hozzánk.

Az első napon Kaszaperig futunk, a táv mintegy ötvenegy kilométer. A tervek szerint hárman végig futnak majd velem a társaim közül. Általában naponta öt és félórát futok, a legkisebb napi táv mintegy negyvenöt kilométer, a legnagyobb több mint hatvan kilométer lesz. Számítok arra, hogy minél többen csatlakoznak majd hozzám az egyes településeken, a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a helyi diákok jönnek nagy számban.

A futás befejezése után olyan emberekkel tudok beszélgetni a városokban, falvakban a közönségtalálkozókon, akik hasonlóan gondolkodnak mint én, és keresik a mozgás, a sportolás lehetőségét. Különösen a fiataloknak szeretnék üzenni ezzel a futással, és meggyőzni őket arról, hogy a mai rohanó világunkban fontos hogy rendszeresen sportoljunk, hiszen csak így tudunk megfelelni a kihívásoknak. Az idén a tavalyinál nyolccal több, összesen hatvannyolc települést érint a Megye Futás, az össztáv hétszáztíz kilométer lesz, ami mintegy hetven kilométerrel több a tavalyinál.

A zárónapon, április 13-án Békésről rajtolunk, Tarhos és Doboz érintése után várhatóan délután fél három körül érkezünk vissza a megyeszékhely főterére.

A kilenc órai rajtnál Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, Kiss Tibor alpolgármester és Bíró Csaba, Békéscsaba önkormányzata szakbizottsági elnöke indította útjára Tóth Lászlót és kísérőit, akik a megyezászlóval vágtak neki a távnak.

Előzmény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában