Röplabda

2019.04.23. 14:54

Harmadik helyen zárt a BRSE utánpótlás csapata

Bronzérmes lett a Linamar-Békéscsabai RSE leány csapata a kaposvári U21-es nemzeti bajnokságban.

Gajdács Pál

A BRSE együttese a korosztálynál három-négy évvel fiatalabb csapattal szerepelt, a felnőttekkel készülő Glemboczki Zóra mellett Szedmák Réka, Veres Cintia, Kertész Petra és Juhász Réka sérülés miatt nem lehetett a társaival, míg Sebestyén Flóra sérülése miatt csak az első napon játszhatott.

Beküldött felvétel

Kezdésként magabiztos játékkal fektették két vállra a Nyíregyházát, majd a Budaörs ellen egy több, mint 2 óra 20 perces csatában, döntő szettben szenvedtek vereséget a csabai lányok, aki csoportjukban a 2. helyen végeztek.

A középdöntőben a Vasas Óbuda ellen végig koncentrált és bátor játékkal nyert a Csaba. Az elődöntőben a Gödöllői RC idősebb és egységesebb csapatként várhatott erre az összecsapásra. Az 1. szettet szoros végjáték után megnyerték, a folytatásban azonban kijött a gödöllőiek javára a létszám-, és rutinbeli különbség.

A Budaörs elleni kisdöntőben küzdelmes, hajtós és végletekig kiélezett mérkőzésen sikerült visszavágni a csoportban elszenvedett vereségért, így egy gyönyörű bronzéremmel gazdagodtak a csabai fiatalok.

A döntő All-star válogatottjába Boskó Ágnes és Tatár Gréta is bekerült, míg a csapat különdíját Araczki Gyöngyvér kapta.

A Békéscsaba eredményei. Csoport: –Fatum Nyíregyháza 3:0 (12, 20, 18); –Budaörsi DSE 2:3 (–12, 23, 25, –23, –15). Középdöntő: –Vasas Óbuda 3:0 (21, 18, 16). Elődöntő:

–Penta Gödöllői RC 1:3 (23, –12, –18, –20). A 3. helyért: –Budaörsi DSE 3:1 (23, –12, 19, 22).

A Békéscsaba csapata: Boskó Ágnes, Feld Bettina, Sebestyén Flóra, Tatár Gréta, Fábián Kata, Gellén Viktória, Araczki Gyöngyvér, Szücs Gréta, Boskó Ágnes, Rády Boglárka. Edző: Nagy Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában