Taekwon-do

2019.04.21. 15:39

Békés megyeiek a németországi világbajnokságon

Németországban, Inzellben, a Max-Aichner Arénában rendezik meg április 22 és 28 között a 21. Felnőtt és 15. Junior ITFtaekwon-do Világbajnokságot.

V. L.

A versenyre már régóta készülnek a magyar válogatott tagjai, akik között jó pár Békés megyei is található. Az előzetes nevezés alapján 1231 sportoló 2120 nevezését adták le 64 ország képviseletében, vagyis nem lesz egyszerű dolog az érmes helyre kerülés.

A magyar válogatottban helyet kaptak a Békés megyei élversenyzők is. A Magyar ITF Taekwon-do Szövetség klubjainak húsz százaléka található megyénkben, s nemrégiben itt tartották az egyik válogatott hétvégi tábort is. Kurunczi Gábor, Rádai Imre, Tóth Balázs, Mezei Nikolett a battonyai Barátság SE tagjai, míg Tamás Boglárka és Süli Tamara a magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do SE sportolói.

Máté Zoltán VII. danos mester, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség alelnöke érmeket vár a Szalai Gábor vezette válogatottól. Több összetartáson edzettek közösen – az egyik pont Békés megyében, Battonyán volt – s mindent megtettek a sikeres szereplés érdekében. Rádai Roland,a Battonya Barátság SE edzője szerint a férfi versenyzőinek nehéz dolga lesz a vébén, hiszen küzdelemben 64-es tábláról kell majd előre kerülniük.

A rutin, a nemzetközi mezőnyben elfoglalt helye szerint Mezei Nikolett esélyes az éremre, de ne felejtsük el, ez egy világbajnokság, amelyen bármi megtörténhet. A felnőtt nők között indul Tamás Boglárka,a magyarbánhegyesi Corvin Taekwon-do Klub válogatott versenyzője, aki jó szereplést vár a világbajnokságon.

Egy súlycsoporttal lentebb indul, ráadásul nem is kellett hozzá erőteljesen fogyasztani. Még talán soha nem végzett el ilyen mértékű, és keménységű edzésmunkát, s szeretné hasznosítani az Argentínában tanultakat is.

A magyar válogatott Békés megyei tagjai a következő versenyszámokban indulnak:

Felnőtt küzdelem. Férfiak. 70 kg: Kurunczi Gábor (Barátság SE Battonya) és tagja a küzdelmi és a töréstechnikai csapatnak.

Nők. 50 kg: Tamás Boglárka (Corvin Taekwon-do SE Magyarbánhegyes) és tagja a küzdelmi és a töréstechnikai csapatnak.

Formagyakorlat. I. danos szint: Süli Tamara (Corvin Taekwon-do SE Magyarbánhegyes) és tagja a küzdelmi és a töréstechnikai csapatnak

Töréstechnika. Erőtörés: Rádai Imre (Barátság SE Battonya).

Junior küzdelem. Fiúk. 68 kg: Tóth Balázs (Barátság SE Battonya) és tagja a küzdelmi és a töréstechnikai csapatnak.

Lányok. 65 kg: Mezei Nikolett (Barátság SE Battonya).

Töréstechnika. Speciáltörés: Mezei Nikolett (Barátság SE Battonya) és tagja a töréstechnikai csapatnak.

A magyar válogatott edzői között is megtalálhatjuk a Békés megyeieket: Tamás József, Rádai Imre és Rádai Roland segíti majd a versenyzők eredményes szereplését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában