Aikido

2019.04.19. 15:04

A makói nemzetközi konferencián, és edzésen jártak a csabaiak 

A Békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Aikido szakosztálya Balázs Sándor 2. danos mester vezetésével 14 fővel képviselte a szakosztályt Makón a IV. Nemzetközi Aikido konferencián és edzésein. Az ünnepélyes megnyitó a makói városháza dísztermében volt, ahol a 150 éves magyar–japán diplomáciai kapcsolatot ünnepelték.

V. L.

A megnyitó után a felnőtt és haladó karatésok egy nagyon színvonalas előadássorozaton vehettek részt a Grand Hotel Glorius vigadójában. Az előadások nagyon tanulságosak voltak, amit igen neves előadók tartottak professzorok, orvosok, testnevelők és tanárok.

Amíg a konferencia tartott szintén a Nemzeti Aikido Szövetség által támogatott program keretében az aikidoka gyerekek a szüleikkel a makói strandon tölthették idejüket, majd elérkezett a várva-várt edzések ideje is az Erdei János Városi Sportcsarnokban. Az utánpótlás aikido gyerek edzést Pintérné Gazdag Anett 5. danos mester tartotta.

A fiatalok megismerkedhettek az eséstechnika rejtelmeivel, a különböző koordináció fejlesztő gyakorlatokkal, és olyan aikido technikákkal, ami önvédelem szempontjából a gyerekek számára is elsajátítható, és mindemellett hasznosak is. A gyerekek edzése után következett a felnőttek edzés sorozata, ami szintén nagyon színvonalas volt, és a hatékony technikák gyakorlására épült.

Az edzéseket nemzetközi szinten is elismert mesterek tartották Didier Allouis Shihan 7. danos mester Franciaországból, és Mirko Jovandic Shihan 7. danos mester Szerbiából. Az edzéseket követően a záró vacsora sayonara party következett, ahol beszélgetésekkel, tapasztalatcserékkel fejeződött be az igen emlékezetes nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában