Asztalitenisz

2019.03.11. 16:12

Szántosi ezüst-, Balogh és az orosházi csapat bronzérmes 

A hét végén rendezték meg Budapesten, az Ormai László Csarnokban a serdülő asztaliteniszezők MOATSZ-kupáját, amelyen egyesben és csapatban küzdöttek a fiatalok az érmekért.

V. L.

A fiúknál Huzsvár Erik (KSI) és a Szarvasi Körös ASE játékosa Szántosi Dávid jutott a döntőbe, ahol a fővárosi fiatal 3:1-re győzött a 12 éves szarvasi fiatal ellen, így Fest Attila edző tanítványa ezüstérmet nyert. Az elődöntőben Szántosi Dávid a pécsi Balogh Bencét győzte le, és ezzel a hazai ranglistán is megelőzte Baranya megyei vetélytársát. Mindez azt jelenti, hogy a jövőben a nemzetközi versenyeken Szántosi Dávid a ranglistavezető Huzsvár Erikkel alkotja a magyar serdülő A válogatott csapatot.

Szántosi Dávid /Forrás: MOATSZ Facebook-oldala/

A lányoknál a nyírbátori Tölgyes Dorottya győzött, aki az elődöntőben Balogh Ágnes Kírát (PET-BAU ASE Orosháza, Békési TE) győzte le, aki így bronzérmes lett. Csapatban a Statisztika PSC A együttese győzött, a KSI előtt. A PET-BAU ASE Orosháza csoportelsőként jutott tovább, majd a négy közé jutásért 3:1-re legyőzte a Szekszárd AC együttesét. Az elődöntőben a KSI nagy csatában 3:2-re nyert a PET-BAU ASE Orosháza (Balogh Ágnes Kíra, Hudák Dorina, Farkas Izabella összeállítású) csapata ellen, akik így bronzérmet nyertek.

Eredmények. MOATSZ-kupa. Serdülő egyes. Fiúk: 1. Huzsvár Erik (KSI SE), 2. Szántosi Dávid (Szarvasi Kőrös ASE)... 15. Molnár Levente (HED-LAND Mezőberényi SE).

Lányok: 1. Tölgyes Dorottya (Nyírbátori ASE) ... 3. Balogh Ágnes Kíra (PET-BAU ASE Orosháza, Békési TE)... 6. Hudák Dorina (PET-BAU ASE Orosháza)... 17. Farkas Izabella (PET-BAU ASE Orosháza).

Serdülő csapat. Lányok: 1. Statisztika PSC, 2. KSI SE, 3. PET-BAU ASE Orosháza (Balogh Ágnes Kira, Hudák Dorina, Farkas Izabella).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában