Fekvenyomás

2019.03.17. 14:32

Remek orosházi és vésztői szereplés a magyar bajnokságon

Beled adott otthont szombaton a 2019-es év első magyar bajnokságának, mégpedig a Felnőtt Raw Fekvenyomó Országos Bajnokságnak. A viadalon ott voltak az Orosházi Toldi SE, és a vésztői Marvel Team SE versenyzői is.

V. L.

A beledi versenyen az Orosházi Toldi SE-t öten képviselték, akik 2 arany–, és 2 ezüstérmet nyertek, egy negyedik helyet, és egy abszolút bajnoki címet szereztek. Az egyesületi pontversenyben a orosháziak a nőknél másodikok lettek. A Toldi SE sportolóinak 15 gyakorlatából 14 érvényes volt.

A nőknél 72 kg-ban a masters korú, de felnőttek között induló Pogány Andrea, 80 kg-os teljesítményével a negyedik helyen végzett. Szintén masters korú Schneider Erzsébet 84 kg-os felnőtt kategóriában 60 kilogrammal a második helyet szerezte meg.

A +84 kg-ban két orosházi versenyző Lovas Mónika, és Szabó Ágnes szerepelt. Lovas Mónika egyéni csúccsal, magabiztos 120 kg-os fekvenyomással fejezte be a versenyt, ami az ezüstérmet jelentette számára. Az aranyérem, Szabó Ágnes nyakába került, aki 142,5 kg-os teljesítménnyel győzött. Ezzel a nyomással, Szabó Ágnes a teljes női mezőnyt tekintve, az IPF pontszámítás alapján a legjobbnak bizonyult, és ezzel abszolút magyar bajnok lett. A pontversenyben az orosházi nők még négy tagú létszámmal is (a legjobb öt sportoló eredményét veszik figyelembe) a második helyen végeztek.

A férfiaknál Véró Alex junior kora ellenére a felnőtt férfiak +120 kg-os mezőnyében diadalmaskodott, 205 kg-os teljesítménnyel állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A vésztői Marvel Team SE sportolói kiválóan szerepeltek a viadalon. A vésztői versenyzők nagy része az idei tokiói fekvenyomó világbajnokságra készül, és mint Berke Lóránd vezetőedzőtől megtudtuk arra hegyezik majd ki a csúcsformát. A Marvel Team SE a férfiaknál 49 ponttal megnyerte az egyesületi pontversenyt, megelőzve a 39 pontos RKA Erőműveket.

A vésztőiek közül a felnőtt nőknél a 18 éves Szabó Lili ezüstérmet nyert a 63 kg-osok között 67,5 kg-os eredménnyel.

A férfiaknál a több mint tízéves kihagyás után visszatérő Tóth László bronzérmes lett a 74 kg-ban 150 kg-os teljesítménnyel. A 74 kg-ban Balog Nátán megvédte tavalyi bajnoki címét, ezúttal 160 kg-mal szerezte meg az aranyérmet. A 83 kg-ban Szívós Ádám megvédte tavalyi elsőségét, ezúttal 165 kg-mal végzett az első helyen. A 93 kg-osok mezőnyében Nemes Róbert – aki idén először szerepelt ebben a súlycsoportban – 180 kg-ig jutott, ami a bronzérmet jelentette a számára. Az ötven éves Cserna János a 120 kg-osok között 210 kg-mal a második helyet szerezte meg. A 18 éves Balog Nátán az abszolút versenyben az IPF pontok alapján a harmadik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában