Labdarúgás

2019.03.05. 12:27

Az Aqvital FC Csákvár lesz a Békéscsaba 1912 Előre szerdai vendége

Fájó vereséget szenvedett vasárnap Siófokon a Békéscsaba 1912 Előre NB II.-es labdarúgó-csapata. Sok idő azonban nincs a sopánkodásra, hiszen szerdán már jön a következő feladat, mégpedig Békéscsabán az Aqvital FC Csákvár ellen.

G. P.

A szerdán 19 órakor kezdődő békéscsabai összecsapás mindkét résztvevője vereséggel zárta a 26. fordulót. A csabaiak a Balaton-partján, a csákváriak otthon a Győr ellen botlottak. A két csapat őszi csákvári találkozóját a Békéscsaba nyerte 3–1-re. Az eddig 38 pontot szerző, a tabella 9. helyén álló vendégek idegenben nagyon jók, 20 pontot gyűjtöttek. Edzőjük a Vasas korábbi kiváló játékosa, Szijjártó István, aki korábban az NB I-ben a Puskás Akadémiát is irányította.

Boér Gábor, a Békéscsaba vezetőedzője szerint a statisztikák azért vannak, hogy boruljanak.

– Sokan mumusnak tekintik a csákváriakat, s bár valóban veszélyes csapat, verhető – kezdte a lila-fehérek trénere. – Fiatal kerettel rendelkeznek, de jelen van náluk a rutin is. A Puskás Akadémia fiókcsapatáról beszélünk, melyet képzett, jó játékosok alkotnak. Erősebbek idegenben, mert nincsen rajtuk nagy nyomás, helyezésbeli elvárás. Szabadon játszhatnak, idegenben még inkább lekerül róluk a teher. Szeretnénk azonban ellenük úgy lezárni a területeket, hogy ne nagyon adódjon lehetőségük veszélyes támadásokra, ehhez persze nagyon szervezett védekezés szükséges.

Békéscsabán egész évben problémát jelentenek a sérülések, betegségek. Szélpál Norbert kisárgult Siófokon, Pilán Márkó, Gránicz Patrik, Ilyés Tamás és Lustyik Levente is sérüléssel bajlódik.

– Tendencia már, hogy sok futballista esik ki a csapatból különböző okok miatt, ami nagyon-nagyon megnehezíti a dolgunkat. Olyan fiatalokra sem számíthatunk, akik meghatározóak a csapatban. Tudni kell őket pótolni, de nehéz, mert az edzéseken is kevesen vannak, az iskolások a délelőtti foglalkozásokra nem tudnak eljönni. Ennek ellenére azt mondom, hogy verhetetlen csapat nincs. Persze nagyon kiszámíthatatlanul alakulnak az eredmények, az első is kikaphat az utolsótól. Szóval nincs lefutott meccs, de mi nyerni szeretnénk szerdán este. Hazai pályán eredményesek vagyunk és ebbe is belekapaszkodhatunk – mondta Boér Gábor.

A mérkőzést Farkas Tibor vezeti, segítői Baghy Csaba és Szvetnyik Bence lesznek.

Ezek is érdekelhetik