női kézilabda

2019.02.06. 16:08

Két edzőmérkőzést játszott az Orosháza

Egy győzelem és egy vereség a mérlege az NB I B-s orosházi női kézilabdázóknak. Az OXXO Energy Orosházi NKC csapata Balatonbogláron a jó erőkből álló Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljaival mérkőzött.

Munkatársunktól

Fotó: onkc.hu

Nemzeti Kézilabda Akadémia–OXXO Energy Orosházi NKC 35–26 (12–13)

Női kézilabda felkészülési mérkőzés, Balatonboglár, 50 néző. V.: Csányi T., Hornyik Zs. Orosháza: Nagy É. – Berta 3, Vörös 6, Dancsó, Kamuti 7, Román 3, Bíró 1. Cs.: Molnár (kapus), Hatala 2, Tóth S. 2, Mikula, Antal 2, Szöllősi, Nemes 2, Révész. Edző: Vágó Attila. A NEKA legjobb dobói: Kajdon 8, Vámos P. 7, Takó 5.

Hétméteresek: 7/6 ill. 2/1. Kiállítások: 0, ill. 10 perc.

Az NB I B nyugati csoportjának második helyezettjével, a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatával mérkőzött az orosházi együttes. Nem kezdtek jól a vendégek, az ötödik percben 3–0 állt az eredményjelzőn. Mind a két együttes pontatlanul kézilabdázott, így az első félidőben nem esett sok gól. A 20. percben 6–4-re vezetett a NEKA, innen hat perc alatt egy hétgólos szériával fordított az orosházi csapat (6–11). A félidő vége ismét nem sikerült jól vendég szempontból, hiszen egy gólra zárkózott fel a hazai együttes (12–13).

A fordulás után fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen az utolsó tíz percig. Ekkor már ismét a NEKA vezetett egy góllal (23–22), de egy nyolcgólos szériával végleg eldöntötték a mérkőzés sorsát. Ekkor több felállással kísérletezett Vágó Attila, amit kihasználtak a házigazdák.

Fotó: onkc.hu

Nemzeti Kézilabda Akadémia–OXXO Energy Orosházi NKC 26–29 (16–18)

Női kézilabda, felkészülési mérkőzés, Balatonboglár. V.: Őri Erika, Pozdeva Erika. Orosháza: Molnár – Antal 3, Vörös 6, Nemes, Mikula 3, Román 5, Bíró 2. Cs.: Nagy É. (kapus) Dancsó 2, Hatala, Tóth S. 3, Berta 4, Szöllősi, Kamuti, Révész. Edző: Vágó Attila. A NEKA legjobb dobói: Juhász 5, Babai 5, Rónai 5.

Hétméteresek: 1/1, ill. 5/3. Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

A második találkozót másnap vívták a csapatok. Ez a találkozó is szorosan alakult, de leginkább az ONKC vezetett. A 16. percben 11–8-ra vezettek a vendégek. A szünetre két gólos orosházi előnnyel mentek a csapatok. A második félidőben is tartotta a vezetést az ONKC, és végül három góllal győzött.

– Nagyon hasznos túrán vagyunk túl. A két találkozón előjöttek azok a hibák, amiken még dolgoznunk kell, de biztató momentumokat is láttam. Az első meccsen volt egy 15-20 perces szakasz, amikor kifejezetten jól játszottak a lányok, ezt kell minél jobban kitolni. A második találkozón már jobb teljesítményt nyújtottak a játékosok – értékelte a két találkozót Vágó Attila, vezetőedző.

A szakember hozzátette, hogy már a célegyenesbe érkezett a felkészülés. A jövő heti bajnoki rajt előtt leginkább a taktikai elemek gyakorlásán, az egyéni képzéseken és a páros kapcsolatok csiszolásán van a fő hangsúly. Az alapozás utolsó hétvégéjén, Mohácson egy négycsapatos tornán vesz részt az ONKC.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában