röplabda, galériával

2019.02.09. 18:41

Biztos csabai siker, kis szépséghibával

Nehezen, de felpörögött BRSE a Jászberény ellen a női röplabda Extraligában.

G. P.

Swietelsky-Békéscsabai RSE–Jászberény VT 3:1 (17, –22, 17, 18)

Röplabda Extraliga női mérkőzés. Békéscsaba, 800 néző. V.: Szabó Péter, Horváth Miklós. Békéscsaba: Medics 6, Szedmák 6, MLINAR 16, Bodnár 10, Fábián 1, Gelmboczki 5. Csere: MOLCSÁNYI, Szpin (liberók), PEROVICS 15, Tálas 3, Bodovics 5, Ivanovics 6. Vezetőedző: Paul Bogdan. Jászberény: PETŐVÁRY 13, Maliseva 2, JAKOVCSUK 12, Bulajics 6, Riczkó 4, Cveticsanyin 4. Csere: Lékó (liberó), Szavovics 2. Vezetőedző: Deme Gábor.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 3:3, 9:5, 13:7, 20:16. 2. szett: 0:3, 2:6, 10:10, 10:12, 16:14, 16:18, 21:21. 3. szett: 4:8, 8:8, 9:11, 15:13, 21:15. 4. szett: 9:7, 17:12, 22:18.

Fotók: Imre György

Tavaly novemberben 3:1 arányban nyert a békéscsabai alakulat hazai környezetben a Jászberény ellen. Akkoriban Deme Gábor arról beszélt a vereség után, hogy egy ezer sebből vérző csapattól kaptak ki. Azóta viszont népesebb játékoskeret áll a hazai klub rendelkezésére és új edzővel vágtak neki az idénynek. Ennek ellenére kísértetiesen hasonló meccset vívott egymással a két csapat, mint korábban.

Békés tempóban kezdődött a mérkőzés, a csabaiak ezúttal négy magyar és két légióssal kezdték a találkozót. Rövid ideig mutatott egált az eredményjelző, 3:3 után fokozatosan elhúzott a pályaválasztó. A vendégek kevés akciót mutattak be, jobbára a védekezés volt az elsődleges számukra, amit több, kevesebb sikerrel oldottak meg. A játékrész finisében hétről négyre csökkentették ugyan a hátrányukat, ám néhány határozott békéscsabai támadás eldöntötte ezt a szakaszt.

A folytatásban új és szokatlan felállásban lépett pályára a házigazda, az első három pont a jászberényieké volt. Sőt, a következő szakasz is nekik sikerült jobban, 2:6-nál Bogdan mester ki is kérte az idejét. Ekkor elég sok hibával játszott a bajnok, különösen a nyitások és a védekezés, de időnként a nyitásfogadások is hagytak némi kívánni valót maguk után. Lüktetett a találkozó, egyszer a hazaiak, egyszer a vendégek vezettek. A finisben a védekezésben különösen följavuló jászságiak akarata érvényesült, de szép beütéseket is elértek, és kiegyenlítettek.

A harmadik játékrész elején még nagyobb lett a csabaiak alatt gödör. Semmi nem jött össze, de meglehetősen bénán is játszottak ebben az időszakban. Ahogy haladtak az időben előre, úgy tértek magukhoz a házigazdák. Még egy kicsit ide, oda billegett a derbi, de a végjátékra újra ritmusba kerültek. A vendégek látva az erősödő támadásokat, egyre hitehagyottakká váltak, ami a BRSE szettgyőzelmét jelentette.

A negyedik etap eleje ismét a jászságiaké volt, de nem voltak eléggé meggyőzőek, ezért hamar utolérte őket a Békéscsaba. Látszott a lányokon, szeretnék mihamarabb dűlőre vinni a dolgot, ismét határozottabb lett a játékuk, bár a hibákból is maradt azért jócskán. Ekkor inkább már a nyitások okoztak gondot, az ütések viszont jól ültek. Próbálkoztak a vendégek, olykor neki is bejöttek az ütések, de azért a BRSE uralta a pályát, és végül megérdemelten nyert a lelkes Jászberény ellen.

Paul Bogdan: — Nagyon nehéz volt a hétközi, nemzetközi kupameccs után játszani. Érthetően a koncentráció szintje ilyenkor csökken. A fiatalok jól kezdték a mérkőzést, de meg kell érteniük, hogy még nagyon sokat kell dolgozniuk, különösen, ha kezdőként szeretnének többet játszani. Deme Gábor: — Bár ezer sebből vérzik csapatunk, így is büszke vagyok a lányok teljesítményére, nagyot küzdöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában