kézilabda

2019.02.06. 09:57

A végén esett góllal kapott ki a Békés

Kedden este Debrecenben tesztelt a Békés-Drén KC NB I B-s férfi kézilabdacsapata. Papp Bálint alakulata odahaza tíz góllal egyszer már legyőzte a másodosztályban is konkurens egyetemistákat, a visszavágón azonban tartalékosan elmaradt a siker.

V. L.

Debreceni EAC–Békés-Drén KC 23–22 (10–11)

Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Debrecen, 50 néző. V.: Fibec, Herdák. Békés: Domokos D. – Kecskés 1, Sebestyén 1, Morva 5, Székely 1, Martonosi 3, Fedor 4. Cs.: Hajdú 3, Oláh G. 3 (2), Gazsó 1. Edző: Papp Bálint. A Debrecen legjobb dobói: Biró 6, Fülöp 4 (1), Illés 4 (1).

Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

A békésiek ifjúsági csapata párhuzamosan bajnoki mérkőzést játszott Szegeden, illetve négy sérültje is van az együttesnek, ezért csak egy kapussal és kilenc mezőnyemberrel lépett pályára Debrecenben a viharsarki alakulat. A gondok ellenére a vendégek stabilan kezdtek, fegyelmezett védekezéssel, és jó kapus teljesítménnyel 3-4 góllal is vezettek. A félidő végén pár eladott labdából könnyű gólokat kaptak, és visszajött a meccsbe a DEAC.

Szünet után is sikerült meglépniük a vendégeknek, később azonban ismét becsúszott egy-egy hiba. Az utolsó negyedórára viszont pontatlanokká, fejben dekoncentrálttá váltak a békésiek, ezt kihasználva utolérte őket a lelkes egyetemi csapat, amely két másodperccel a vége előtt szerezte meg a győztes találatot, egy a sáncon megpattanó labdából.

Papp Bálint: – A védekezésünkkel elégedettek lehetünk, bár azért akad még javítanivalónk. A támadójátékunk sajnos lassú és statikus volt, ezen feltétlenül gyorsítanunk kell ahhoz, hogy a bajnokságban eredményesek lehessünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában