ünnepség - galériával

2019.02.13. 18:00

A diákolimpiai bajnokokat köszöntötték Békéscsabán

Békéscsabán szerdán délután a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termében tartotta hagyományos, az országos diákolimpiai bajnokokat köszöntő ünnepségét a Békés Megyei Diáksport Egyesület.

Verasztó Lajos

Fotó: Kiss Zoltán

Filyó Tibor levezetőelnök köszöntötte a megjelenteket, köztük polgármestereket, alpolgármestereket, önkormányzati képviselőket, diáksport szervezetek vezetőit, majd a több mint száz vendég elénekelte a Himnuszt. Szabóné Csendes Ildikó, a Békés Megyei Diáksport Egyesület elnöke köszöntötte a megjelent diákolimpiai bajnokokat, edzőiket és testnevelőiket. Megköszönte a szülők, az intézmény vezetők tevékenységét, a diákokat pedig arra kérte, hogy népszerűsítsék a sportot, hívják meg osztálytársaikat az edzésekre.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, olimpiai ezüstérmes öttusázó a következőket mondta: – Dr. Erdős Dániel ügyvezető igazgató kollégámmal azért jöttünk Békéscsabára, hogy megköszönjük mindenkinek, a sportolóknak, a testnevelőknek, az edzőknek, a szülőknek, az önkormányzatok vezetőinek, a sportvezetőknek azt a munkát, amit azért végeznek, hogy a fiatalok bajnoki címet nyerjenek. Békés megye diáksport élete az egyik legjobb hazánkban. Az előző oktatási évben a létszámot tekintve Békés megye a diákolimpiákon több mint tizenhatezer ötszáz tanulóval képviseltette magát, és ezzel a harmadik helyen végzett az országos rangsorban. Az eredményességet tekintve Békés megye az utóbbi években a legjobb nyolc megye között szerepelt. A diáksport a mindenünk, azért jöttünk ide, hogy segítsük az itt folyó munkát. Végezetül szeretném megköszönni Kormos Mihálynak, a múlt év végén leköszönt megyei diáksport egyesületi elnöknek áldozatos munkáját, utódjának Szabóné Csendes Ildikónak pedig kitartást, jó munkát kívánok.

Ezt követően Nagy Erika, a Jókai Színház művésze mondta el Pierre de Coubertin: Óda a sporthoz című versét.

Az ünnepségen a „Békés Megye Diáksportjáért” kitüntetést kapta Baktai Ferencné, az egyesület elnökségi tagja, a gyulai körzet felelőse.

Elismerésben részesült a 2017–2018-as tanév legeredményesebb Békés megyei testnevelője a dombegyházi Gulyás Imre Gábor. Az elmúlt tanévben 40 év pedagógusi pályafutást követően nyugdíjba vonult Majorné Horváth Izabella, aki 1980 óta dolgozott az 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézményben. Munkájában a sport és a gyermekek szeretete a legfontosabb vezérlő elv volt. Az ünnepségen elismerésben részesült a nyugdíjas pedagógus.

Az általános iskolai korosztályban A kategóriában, az igazolt sportolók között Békés megye jó tanulója, jó sportolója díjat kapott Horváth Soma, tőrvívó, a Gyulai Implom József Általános Iskola tanulója, edzője: Szabados Kristóf.

Általános iskolai korosztályban B kategóriában Békés megye jó tanulója, jó sportolója Molnár Balázs, a Gyulai Implom József Általános Iskola tanulója. Balázs B kategória duatlon sportágban (futás, kerékpározás) a diákolimpia megyei döntőjén első lett, az országoson 4. helyezést ért el. Atlétika mezei futásban megyei 2., 1500 m-en a 3. helyen és 3000 m-en első helyen végzett. Testnevelője, felkészítője: Pluhár János

Fotó: Kiss Zoltán

Középiskolai korosztályban B kategóriában Békés megye jó tanulója, jó sportolója: Bücs Veronika Fanni, a Békéscsabai Belvárosi Gimnázium tanulója. Veronika kitűnő tanuló, a B kategóriás torna diákolimpián megyei döntőben csapatban első, egyéniben második, az országos elődöntőben egyéniben és csapatban harmadik, a diákolimpia országos döntőjében csapatban és egyéniben is az 5. helyen végzett. Testnevelője és felkészítője: Suhajda Lászlóné.

Ezután átadták az ajándékokat az egyes sportágak diákolimpiai bajnokainak, edzőiknek és testnevelőiknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában