kosárlabda

2019.01.19. 21:46

Szorosabb eredményre számítottak a Békés meccsén

Két és fél negyeden tartották magukat a hazaiak a Szigetszentmiklós ellen.

Gajdács Pál

Omnia Pub&Food Békés–BKG Príma SE 69:90 (20:27, 16:19, 13:21, 20:23)

Kosárlabda NB I. B-s férfi bajnoki mérkőzés, Piros csoport. Békéscsaba, 200 néző. V.: Rácz, Földi, Zahorán Kitti Mária. Békés: KOMA (25/3), KRISZTICS (25/15), KERTÉSZ (4), Balog G. (9/3), Nagy B. (1). Cs.: Gruda, Farkas G. (5/3), Karsai, Bánszki, Plavecz. Edző: Balog Vilmos, Balog Lajos. A BKG-Príma SE legjobb dobója: Nagy B. Á. (22/12).

Az első néhány perc – ha a támadójátékot nézzük –biztatóan alakult a békésiek szempontjából, de a védekezéssel akadtak problémák. Nagy Balázs korán összeszedett három faultot, így át kellett alakítani a védekezést, ami meg is látszódott a hazai csapat játékán. Voltak ugyan jó megmozdulásaik, de a negyed végére az ellenfél szerzett előnyt.

A 2. felvonás szorosabban alakult, a hazaiak megtalálták azt a szerkezetet, amivel eredményesebbek lehettek. Koma jól helyezkedett a palánk alatt, Krisztics eredményes volt kintről, így faragott hátrányából a Békés, a szigetszentmiklósiak 10 pontos előnnyel mehettek szünetre.

A 2. félidő elején azonban elég volt két eladott békési labda, amelyből egy ziccer és egy hárompontos született és máris 15 egység volt a különbség. A vendégek rendre visszaverték a békésiek felzárkózási kísérleteit, s bár az utolsó negyedet csak három ponttal nyerte a Príma SE, összességében magabiztos győzelmet aratott.

A békésiek sűrű program előtt állnak, szerdán ráadásul igazi kiesési rangadót vívnak azzal a Miskolccal, melyet ősszel Békéscsabán legyőztek, három nappal később pedig az éllovas Veszprémet látják vendégül.

Balog Vilmos: – Erős csapattal játszottunk, amely harcban áll a dobogóért, de úgy készültünk, hogy ennél azért jobban megszorongatjuk őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában