Labdarúgás

2019.01.15. 18:37

Eddig teljesültek a doboziak céljai, a második helyen állnak

A tavalyi bajnoki cím meglehetősen nehéz „örökséget” hagyott a dobozi labdarúgókra, illetve a kispadon Barcsay Attilát váltó Berényi Tiborra. A megyei II. osztály Északi csoportjának címvédője hazai vereséggel kezdte az évet, ám azután 17 héten keresztül nem talált legyőzőre, így a tavaszi folytatást a második helyről várhatja a Dévaványa mögül. A nyáron érkező trénerrel, Berényi Tiborral az elmúlt hónapokat elevenítettük fel.

Munkatársunktól

– Hogyan értékelik csapatuk szereplését az előzetes elképzelésekhez mérve?

– A csapat regnáló bajnokként kezdte az idei bajnokságot. A vezetőség és a csapat egyaránt dobogós helyezés megszerzését tűzte ki célul, bízva persze a bajnoki cím megvédésében. A második helyen várhatjuk a téli felkészülést, vagyis elégedettek lehetünk, hiszen teljesültek az elképzeléseink.

A piros mezes doboziak a békésieket is legyőzték az őszi szezonban /Fotó: Imre György/

– A játékosok közül kik nyújtottak az átlagnál többet?

– A felkészülés ideje alatt maximálisan elégedett voltam a fiúk hozzáállásával és mentalitásával, adott volt a megfelelő motiváció, ellenben a bajnokság alatt különböző okokból kifolyólag megfogyatkoztunk, ami miatt több edzésen is akadt hiányérzetem. Összességében a foglalkozások jó hangulatban teltek, a játékosok pedig nagy lelkesedéssel végezték a gyakorlatokat, ami biztató a jövőre nézve. Maradéktalanul elégedett vagyok Komlósi Miklós teljesítményével, aki 18 találattal vezeti a csoport góllövőlistáját. Mellette Lukucz István, Lukucz Mihály és Sárközi Csaba edzéseken és mérkőzéseken mutatott teljesítménye emelkedett a társak fölé. A többiek hozzáállása is megfelelő volt, elmarasztalni senkit sem szeretnék. A kiemelés ellenére azért vagyunk igazi nagybetűs csapat, mert a játékosok nem egyénieskednek, hanem zokszó nélkül „beállnak a sorba”, és ami még fontosabb, ha rosszabbul is megy a játék, tudunk küzdeni egymásért!

– Mi volt a szezon legpozitívabb eseménye vagy meccse és legkellemetlenebb élménye?

– Kezdeném a kínosabb részével, amit a Mezőmegyer elleni idegenbeli döntetlen jelentett. Nézhetetlen és kritikán aluli mérkőzés volt minden téren. Pozitív eseménynek tartom a Mezőberény elleni idegenbeli győzelmünket, ami sorsfordító volt, valamint a Békésszentandrás elleni hazai közönségszórakoztató meccsünket, ahol kétgólos hátrányból sikerült diadalmaskodnunk.

– Meddig tart a pihenő, mit hoz az idei folytatás a csapat életében?

– Január második felében kezdjük meg a felkészülést a tavaszi szezonra. A kezdeti időszakban heti két edzés szerepel a programban, ami a későbbiekben edzőmérkőzésekkel bővül. Távozókról nincs tudomásom, viszont remélem, hogy a sérültjeink felépülnek a felkészülés kezdetére, valamint a különböző okokból a futballal felhagyó játékosok is visszatérnek a csapathoz. Tárgyalásban állunk egy-két a támadó szekciót erősítendő labdarúgóval, de a téli átigazolási időszakban sajnos kevés lehetőség van megfelelő tudású játékosok leigazolására.

Számok és góllövők

Az őszt 2. helyen záró Dobozi SE a 18 mérkőzésen 11 győzelmet aratott, hatszor játszottak döntetlent és egyszer szenvedtek vereséget. A 44 rúgott gól mellett 15-öt kaptak és 39 pontot gyűjtöttek.

A házi góllövőlista így fest. 18 gólos: Komlósi Miklós. 7 gólos: Lukucz Mihály. 5 gólos: Huszár Attila. 2 gólos: Lukucz István, Szigeti János. 1 gólos: Barkász Benjámin, Mészáros Zoltán, Sárközi Csaba, Szarka Zoltán, Sztojka Zsolt, Váczi János, Váczi Sándor. Az ellenfelek három öngólt is vétettek a doboziak kontójára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában