Labdarúgás

2019.01.27. 14:18

Díjazták a legjobbakat a játékvezetői bálon

Közel 140 sípmester, asszisztens és családtagjaik foglaltak helyet szombaton a békéscsabai Phaedra Rendezvényközpontban, ahol – ahogy ez már ilyenkor, január végén szokás – a Békés megyei labdarúgó játékvezetők bálját tartották.

Gajdács Pál

A meghívott vendégeket Hrabovszki András, a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatóság Játékvezetői Bizottságának elnöke köszöntötte, egyebek között a Jász-Nagykun Szolnok megyei JB elnökét, Paróczai Dezsőt, megyei igazgatóját, Varga Zsoltot, a Csongrád megyei JB-elnököt, Szpisják Zsoltot, az MLSZ Békés megyei igazgatóját, Fekete Zoltánt, az MLSZ Békés megyei igazgató-helyettesét, Karakó Ferencet, az MLSZ Játékvezetői Bizottság Békés megyei instruktorát, Csongrád megyéből Dobai Jánost, a Talent Játékvezetői Bizottság képviselőjét, Dobos Zsoltot, a Szolnok megyei JB küldő bizottság vezetőjét.

Fotók: Csukás Zsolt

A Békés megyei JB elnök szerint, míg évtizedekkel ezelőtt az emberek kapásból fújták a Ferencváros, a Honvéd és más csapatok összeállítását, a mai fiatalság már a tavalyi keretet tagjaira sem nagyon emlékszik vissza. A játékvezetőknél nagyobb az állandóság, de ehhez nyugodt családi háttér, iskola, munkahely kell.

– Mi Békés megyei játékvezetők szerencsések vagyunk, hiszen közülünk sok idősebb, hosszú ideje kitűnő munkát végzők vannak – mondta Hrabovszki András, aki kiemelte az elnökség, György Sándor, Csorba János, Medovarszki János, Medovarszki István, Scsitovics János, Albert István, Viczián Mátyás munkáját, akik az állandóságot képviselik. Dicsérte a 14 tagú ellenőri keret, illetve a küldő bizottság körültekintő munkáját is.

– Jó, hogy egy ilyen csapatunk van! Van egy Benyovszki Zoltán, Mihálik Pál, Gyuga Zsolt fémjelezte játékvezetői társaság, amely hétről-hétre kimegy a pályára és példát mutat a jövő sípmestereinek. Az egyre nehezedő körülmények, a harcos mérkőzések állandó kihívást jelentenek, de mindannyian helytállnak – tette hozzá a JB-elnök, aki beszélt a következő generációról is (megemlítve többek között Telek Andrást és Zahorán Jánost), valamint az országos keret tagjainak példamutatásáról is. És nem felejtette el megköszönni a nyugodt családi hátteret jelentő feleségeket, barátnőket. Kedves gesztusként a férjek, barátok egy szál vörös rózsával köszöntötték párjaikat.

A bál keretében köszöntötték és elismerték a jubiláló játékvezetőket, így az 50 éve vizsgát tevő Bogyó Imrét, Majoros Pált (45), Gulyás Jánost (40), Rózsa Zoltánt (40), Korim Mátyást (40), Hrabovszki Andrást (35), Petrovszki Györgyöt (35), Mihálik Pált (35), Csonka Jánost (35), Szpisják Zsoltot (25), Frey Mihályt (25), Viczián Mátyást (20) és Gyuga Zsoltot (15).

Átadták a Békés megyei legjobb játékvezetőinek járó díjakat is. Az év asszisztense Ancsin Zoltán lett, aki átvehette a Bogyó Imre által alapított legtöbbet fejlődő játékvezető díját is. A megye egyben Benyovszki Zoltán, a másodosztályban Petrovszki György a harmadik vonalban egy hölgy, Bálint Kata érdemelte ki az elsőnek járó serleget.

Nem maradt el idén sem a tombolahúzás, melyen a számtalan értékes ajándék talált gazdára, ahol a fődíj egy televízió volt.

A program részeként fellépett „Szemfényvesztő” Szabó Krisztián bűvész, a talpalávalót a Silver zenekar szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában