Év sportolói

2019.01.09. 12:13

Békés megyeiek a jelöltek között

Megkezdődött az internetes szavazás 2018 legjobb hazai sportolóira – a Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai 61. alkalommal voksolhatnak.

Gajdács Pál

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke kedden az M4 Sporton ismertette a listákat. Az MSÚSZ elnöksége és a Magyar Paralimpiai Bizottság 11 kategóriában tízes jelöltlistát állított össze.

Egyéniben, a csapatok és az edzők között is találunk Békés megyeieket. A nőknél Márton Anita szerepel a tízes listán, aki mint emlékezetes, tavaly a magyar atlétika első világbajnoki aranyérmét szerezte meg a birminghami fedett pályás vébén. A hölgyeknél a teniszező Babos Tímea, a pályafutását Békésszentandráson kezdő Bodonyi Dóra kajakozó (ő az egyéni csapatsportágak versenyében, a női kajak négyes tagjaként is jelölt), Dévai Boglárka tornász, Érdi Mária vitorlázó, Háfra Noémi kézilabdázó, Hosszú Katinka úszó, Késely Ajna úszó, Kovacsics Anikó kézilabdázó, és Kozák Danuta kajakozó még a jelölt. A trénerek között ott szerepel a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club súlylökőjének felkészítője, Eperjesi László is.

A hagyományos csapatsportokban a 2018-ban ötödik magyar bajnoki és második Közép-európai Liga címét begyűjtő Békéscsabai RSE is benne van a tízben, ahol a Dunaújvárosi Egyetem női, az FTC férfi vízilabda csapata, a férfi vízilabda-válogatott, a Győr női, a Szeged férfi kézilabda együttese, a junior női kézilabda-válogatott, a MOL Vidi FC labdarúgó csapata, a női kosárlabda-válogatott, valamint a Sopron női kosárlabda csapata a jelölt.

Az M4 Sport – Az Év Sportolója gálát élő televíziós közvetítés keretében február 14-én, csütörtökön 20 órától a Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége. A szervezők február 4-én ábécérendben ismertetik, hogy az egyes kategóriákban kik kerültek az első három közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában