ökölvívás

2018.12.30. 17:33

Az amatőröknél és a profiknál is sikeres volt a Surman Boksz Team

Hosszú, nehéz, de végül eredményes évet hagy maga mögött a békési Surman Boksz Team. Surman Zoltán, aki menedzsere, edzője a csapatnak, úgy fogalmazott, hogy a sok és nagyon megterhelő munka meghozta a gyümölcsét.

Gajdács Pál

Beküldött fotó

Surman Zoltán szerint a lehetőségeik korlátozottak és bizony nem minden esetben tudják biztosítani a maximális felkészülési lehetőséget versenyzőik számára, amit pedig a mai kor megkívánna. – Ettől függetlenül a csapat nagy része lelkes és mindent megtesz azért, hogy a megmérettetést követően, győztesen hagyhassa el a szorítót. Ebben az esztendőben az amatőr csapatban versenyző tagjaink is ügyesek voltak, hiszen a serdülők 41,5 kilogrammos kategóriájában Surman Áron a diákolimpia és a korosztályos országos bajnokságon is egyaránt a harmadik helyen zárt.

Beküldött fotók

Börzsei Kornél a junior országos bajnokságon lett harmadik a +80 kilogrammos kategóriában. Juhos István volt a zászlóvivő, mivel azon túl, hogy ebben az évben is megnyerte a junior 80 kilogrammosok diákolimpiáját, ismételt az országos bajnokságon is, aki ezzel oszlopos tagjává vált a magyar korosztályos válogatottnak is.

A klubvezető büszkén említette, hogy Juhos részt vehetett az oroszországi Európa-bajnokságon, ahol a kilencedik helyen zárt. Juhosnak nem ez volt az egyetlen nemzetközi szereplése, hiszen ott lehetett a Marokkóban megrendezett Gymnasiade-n, ahol ráadásul nagyon eredményes is volt, ezüstérmet szerzett súlycsoportjában.

A profi szakágban küzdő versenyzőik sem tétlenkedtek ebben az esztendőben. Összesen 41 mérkőzést vívtak, 28-szor hagyhatták el győztesen a ringet.

– Az év első felében Detre Gábor félnehézsúlyban (79,2 kilogramm) szerezte meg a GBF (Global Boxing Federation) nemzetközi bajnoki címét – tért át a profik idei szereplésére Surman. – Augusztusban ugyanennél a szervezetnél Szlovákiában Kovács Ákosnak adatott meg a lehetőség, hogy megszerezze a középsúlyú (72,6 kilogramm) világbajnoki címet, de ezt a mérkőzést sajnos pontozással elvesztette. Októberben Surman Zoltán Jr. és Kovács Kristóf mérkőzhetett világbajnoki címért. Zoli fiam be is gyűjtötte az UBO (Universal Boxing Organization) kisváltósúlyú (63,5 kilogramm) ifjúsági világbajnoki címet, míg Kristóf a GBF váltósúlyú (66,7 kg) világbajnoki cím birtokosa lett. Az esztendőt Tóth László sikere zárta, aki nagyközépsúlyban (76,2 kilogramm) nyerte el a GBF világbajnoki címét.

A jövőről így beszélt az egykori kiváló amatőr és profi ökölvívó:

– Manapság nagyon nehéz helyzetet él át az ökölvívó sport, hiszen az olimpián való szereplés is kétséges, illetve a magyarországi helyzet sem rózsás. Ennek ellenére megpróbáljuk versenyzőinket a tőlünk telhető legmagasabb szinten felkészíteni a megmérettetésekre. 2019-ben nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni a versenysport mellett további egészségmegőrző programok, illetve sportrendezvények szervezésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában