tenisz

2018.12.04. 15:57

A sarkadiak bebizonyították, hogy az akarat, a kitartás és a munka meghozza a gyümölcsét

Az utánpótlás teniszsport legrangosabb versenyét rendezték meg Budapesten a Nemzeti Edzésközpontban, ahol az ország legerősebb egyesületeinek ifjú versenyzői mérhették össze tenisztudásukat.

G. P.

A Sarkadi Lendület 2010 TSE lány csapatának a novemberi csoportselejtezőből nem sikerült a döntőbe jutás, viszont a fiúk a versenyen induló 55 csapat közül csoportelsőként bejutottak a december 2-i döntőbe, ahol az ország nagy egyesületeinek csapatai jutottak szóhoz, kivételt jelentett a Sarkadi Lendület 2010, mint a fináléban induló legkisebb település együttese. A sorsolást követően nem sok reményt jósoltak a Lendület csapatának, hiszen már a 2. körben az első kiemelttel, a tavalyi bajnok Dunakeszi csapatával került szembe.

Beküldött felvételek

A Major Zsombor, Mokán Damján, Kajári Kende, Mokán Róbert alkotta csapat az első körben legyőzte a Pasarétet. Következett a Dunakeszi. A piros pályán Mokán Damján magabiztosan nyert, a narancs színűn Kajári Kende döntő tie break 5:4-es győzelmével biztosította be az elődöntőbe kerülést. A legjobb 4 között az egyik legerősebbnek mondott győri Panakor csapatával kellett felvenniük a fiúknak a küzdelmet. Mokán Damján meggyőző játékkal ismét nyerni tudott, viszont Kajári Kende elbukta a meccsét, így Mokán Róbert teljesítményén múlott a továbbjutás. Az ellenfél rögtön break előnybe került, majd a 3:1-es állásnál már szertefoszlani látszottak az álmok, ám a sarkadi fiú kitartásának és küzdeni tudásának köszönhetően, hatalmas csata után megfordította az eredményt és végül döntő tie breakban legyőzte ellenfelét.

A döntőben a sarkadiak magabiztosan várták a csepeli Toro SE csapatát. Mokán Damján fölényes győzelmet aratott, viszont Kajári Kende szoros meccs után döntő tie breakban vereséget szenvedett, így a bajnoki címet a zöld pályás mérkőzés eredménye döntötte el. Mokán Róbert dinamikus és taktikus játékával 4:0-ra győzött, amivel a sarkadiak elhódították az országos bajnoki címet. Hatalmas meglepetés ez, hiszen az ország legnagyobb klubjait, legnagyobb utánpótlás műhelyeit utasította maga mögé a Sarkadi Lendület 2010 csapata.

– A legmesszebbről jöttünk, és a döntőbe jutottak közül a legkisebb település egyesületeként sikerült győznünk. A megszerzett bajnoki cím egy jel mindazoknak, akik célokat tűznek ki maguk elé, azoknak, akik át akarnak törni a kishitűség falán, azoknak, akik hisznek abban, hogy az akarat, a kitartás és a munka meghozza a gyümölcsét – mondta Telegdy Attila, a csapat edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában