Tollaslabda

2018.11.05. 16:02

Négy csapat küzdött Békéscsabán

Békéscsaba adott otthont a Magyar Tollaslabda Szövetség által kiírt OB III.-as tollaslabdaverseny keleti régiója számára rendezett csoportviadalnak, ahol négy csapat mérte össze tudását az evangélikus sportcsarnokban.

A rendezvényre Budapestről két csapat, a Talentum TSE és a Trollas SE, valamint a Nyíregyházi VTSE érkezett, akiket házigazdaként a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület (JALTE) tollaslabda-szakosztálya fogadott. A első forduló csapattalálkozóin ötvenen ütötték a toll-labdákat az igazolt versenyzők, férfi és női egyéniben, férfi és női párosban, illetve vegyes párosban.

Beküldött felvétel

Az OB III. versenyre számos szurkoló és kísérő kilátogatott, köztük voltak a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület tollaslabda-szakosztályának utánpótlás játékosai is, akik közül sokan bizonyára tehetséges játékosként fogják továbbvinni a tollaslabda-sportéletet Békéscsabán. A csoportviadal második körét januárban rendezik, szintén a JALTE tollasozók lesznek a házigazdák.

A József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület tollaslabda-szakosztályának vezetője, Mitykó László elmondta, hogy a szakosztály életében ez egy fordulópont volt, mivel Békéscsaba még nem rendezett MTLSZ által kiírt országos bajnokságban versenyt, és így ezzel a rendezvénnyel Békéscsaba is bekerült a hazai tollaslabdaélet versenysporti vérkeringésébe. A szakosztályvezető hozzátette, az idén junior-utánpótlásversenyt rendeznek decemberben, jövőre pedig a területi diákolimpia házigazdái lesznek. Ezzel összhangban az iskolákban elindul az úgynevezett Shuttle Time program a tollaslabda népszerűsítése érdekében, amelyre a szakosztály novemberben várja a testnevelők jelentkezését.

Az OB III.-as békéscsabai verseny résztvevői Fotó: beküldött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában