Asztalitenisz

2018.10.25. 19:32

Négy érem az országos ranglista versenyről

A hétvégén rendezték meg a Bükfürdő Kupa országos I. osztályú újonc és serdülő versenyt, melyen ott voltak a Békés megyei fiatalok is.

V. L.

A PET-BAU ASE Orosháza versenyzői egy ezüst- és egy bronzéremmel tértek haza a viadalról. A lányoknál az U13-as korosztályban Hudák Dorina főtáblásként kezdte a versenyt, mellette Farkas Izabella és meglepetésre a tíz éves Szőke Panna Boróka is követte. Hudák Dorina lendülete tovább tartott és végül a bronzéremért lejátszott mérkőzést is megnyerte, ami biztató az előző versenyek szerényebb teljesítménye után.

Serdűlő egyéniben Balogh Ágnes Kyra (Békési TE-PET-BAU ASE Orosháza) a döntőig menetelt, ahol 3:1-re kikapott a tatai Adamiktól, így a dobogó második fokára állhatott. Varga Bernadett a hetedik helyen végzett, míg Hudák Dorina a főtáblára jutott. A párosok versenyében a Balogh Ágnes Kyra, Varga Bernadett duó az ötödik, a Hudák, Nagy (Statisztika) páros a kilencedik helyen zárta a versenyt. Az U11-es lányoknál Szilágyi Lívia (Békési TE) az 5–8. helyen végzett.

Az U13-as fiúknál Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE), a döntőbe jutott, ahol nagy csatában 3:2-re kikapott Kizakisztól (Yorgos SE), így ezüstérmes lett. Serdülő párosban a Szántosi Dávid, Kizakisz Georgiosz duó bronzérmet nyert. Serdülő egyéniben Szántosi Dávid a nyolc közé jutott, és végül a hatodik helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában