Atlétika

2018.10.18. 12:43

Ha Póstelek, akkor Mezei Liga

Nem szokatlan, hogy októberben néhány óra erejéig futókkal telik meg a pósteleki parkerdő. Idén október 27-én, szombaton itt rendezik ugyanis meg az országos Mezei Magyar Liga 1. fordulóját.

G. P.

A szép környezetben először a legkisebbek jutnak majd szerephez, majd az ország legjobb közép-, és hosszútávfutóit láthatjuk, köztük a Kopp Békéscsabai AC válogatottjait, Gregor Lászlót, Pavuk Tírát, és az ifjúsági olimpiát megjárt Apáti Bencét.

A Mezei Magyar Liga sorozat 5 fordulóból áll, s immár negyedik éve Kopp Békéscsabai Atlétikai Club rendezi az első fordulót.

A viadal, a pálya igazi kihívásnak ígérkezik minden futó számára, hiszen ki-ki összemérheti tudását, akaraterejét egymással és a terep nehézségeivel.

A versenyen tiszteletét teszi Márton Anita, a csabai klub világbajnok súlylökője is.

A verseny 11 órakor a Sport XXI. Program gyermek mezei futóversenyével kezdődik, majd 12 órakor a Mezei Ligában a felnőtt, junior, ifjúsági és serdülő versenyzők rajtolnak el. Rendeznek egy 4 ezer méteres amatőr futamot is, melyen férfiak és nők korhatár nélkül elindulhatnak. A programot 14 órakor a Gyalogló Világnap alkalmából kiírt 2000 m-es verseny zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában