Röplabda

2018.10.12. 19:45

Bejelentették a békéscsabai röplabdacsapat új támogatóját

A Swietelsky Magyarország Kft. lett a Békéscsabai Röplabda SE új névadó szponzora. A céggel a klub 2019. június 30-ig szóló szerződést írt alá – hangzott el a BRSE pénteken, a B38 Rendezvényhajón megtartott szezonnyitó sajtótájékoztatóján.

Gajdács Pál

Baran Ádám, a Békéscsabai RSE elnöke jelentős lépésnek nevezte, hogy az országban meghatározó építőipari cég fantáziát látott a klubban.

– A csapat a nemzetközi porondon Swietelsky Békéscsaba, míg a hazai sorozatokban Swietelsky-Békéscsabai RSE néven szerepel – mondta a klubvezető, aki szerint ezzel új távlatok nyílnak meg. Köszönetet mondott az eddigi névadó szponzor Linamar Hungary Zrt.-nek, amely hosszú évekig támogatta a csapatot, sőt, az egyik fő támogatóként az utánpótlás gárdák névadója lesz.

– A megállapodásnak köszönhetően bátrabban tervezhetünk, nem kizárt, hogy újabb játékos, vagy játékosok csatlakoznak a kerethez.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármester vette át a szót.

– A BRSE egy olyan sportágban éri el a sikereit, amely az egész világon fejlődik. Aki figyelemmel kísérte a férfi világbajnokságot, az láthatta, hogy nem csökkent a sportág iránti figyelem.

Balról Tálas Zsuzsanna, Baran Ádám, Szarvas Péter és Kormos Mihály. Fotó: Imre György

Szarvas Péter reményét fejezte ki, hogy idén is nagyon erős csapat lesz Békéscsabán.

– A sportág íve felfelé tart – folytatta –, akkor lehet lépést tartani a legjobbakkal, ha megvan a megfelelő gazdasági háttér is. A névadó szponzor nem jön magától. Képviselői büszkén kapcsolják ki a tévét, ha a támogatott csapata nyeri a mérkőzéseket. Fontos, hogy a BRSE minél több fronton az első helyen végezzen, ami plusz ösztönzést ad a szponzornak is.

A városvezető szót ejtett a Magyar Röplabda Akadémiáról is. A Vízmű csarnok felújítása után a multifunkcionális sportcsarnok építését készítik elő, amely nem csak azért készül el, hogy tornaórákat tartsanak benne, hanem a BRSE, de az Előre NKSE számára. Ez a létesítmény nagy jelentőséggel bír majd a térségben. A projekt halad, és már rengeteg munka van mögötte. Baran Ádám bejelentette, hogy a héten megérkezett a munkacsarnok építési engedélye, megkezdődhet a közbeszerzési eljárás a kivitelezésre.

Kormos Mihály szakmai igazgató az idei tervekről beszélt.

– Gyűjtjük az információkat a lengyel Lodz csapatáról. Október 25-én itthon igyekszünk olyan eredményt elérni, hogy esélyünk maradjon a visszavágón a továbbjutásra. A magyar bajnokság többi résztvevője is erősödött, ezért lesz nagy értéke, ha megnyerjük a bajnokságot. A Magyar Kupát is visszahódítanánk.

Végül a BRSE csapatkapitánya, a Békéscsabára visszatérő Tálas Zsuzsanna kapott szót.

– A csabai klub bizalommal fordult felém és ez a bizalom bennem is megvolt. Tudtam, hogy itt profi körülmények fogadnak. A BL-ben az lehet a csapat előnye, ha a Lodz lenézne bennünket, mert ez mindig felhergel bennünket, s akkor kő kövön nem marad a pályán.

Vasárnap délutáni rangadó a csabai sportcsarnokban

Vasárnap először lép ebben a szezonban hazai környezetben pályára a Swieltelsky-Békéscsabai RSE csapata, az ellenfél nem más, mint a kupagyőztes Fatum Nyíregyháza lesz. Nehéz megítélni, hogy a szabolcsi csapat gyengült, vagy erősödött a nyár folyamán. A venezuleai Nelmaria Valdez Újpestre igazolt, ellenben maradt a szerb Tatjana Matics és a venezuelai feladó, Genesis Francesco is. Leigazolták egyebek mellett a kanadai 185 centi magas Jazmine White-ot, és a szerb négyesütő Olivera Medicset a CSM Bukarest csapatából, valamint a feladó Ancsin Kittit Újpestről. A szerdán Csehországban aratott bravúros siker után a mérkőzést nagy önbizalommal váró csabaiak győzelemmel szeretnék megörvendeztetni szurkolóikat.

Az extraligás találkozó 16 órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában