vésztő

2018.10.12. 20:48

Balog Nátán ifjúsági világcsúcsot döntött

A Marvel Team SE fekvenyomója ifjúsági világcsúcsot döntött Luxemburgban.

Balog Nátán a Marvel Team SE ifjúsági világ- és Európa-bajnok fekvenyomója ifjúsági világcsúccsal, 190 kilogrammal bronzérmes a felnőtt fekvenyomó Európa-bajnokságon Luxemburgban. Az orosz Alexander Grigorjev világrekordját adta át a múltnak.

17 évesen a 66 kg-os kategóriában a felnőttek között is bizonyított a vésztői világbajnok. A Magyar Erőemelő Szövetség elnöke, Rónaszéki András is elismerően nyilatkozik a fiatal vésztői sportolóról:

– Nagyon magabiztosan versenyzett Nátán, jól időzíttette a felkészülést az Eb-re, nagyon tehetséges versenyző, aki ifjúsági korosztályban mindent elért fekvenyomásban. Biztos vagyok benne, hogy jövőre Tokióban a vb-n is bizonyítani fog a juniorok között.

Nátán a világcsúcs miatt utazott az eb-re, hosszú hónapok állnak mögötte és az egyesület mögött. Eredetileg az áprilisi afrikai világbajnokságon tervezték a világrekord megdöntését. Nátán következő nemzetközi versenye Tokióban lesz májusban immár a juniorok között.

– 22 éve egy garázsban készültünk az első versenyünkre szüleink által készített fekpadon, nemzetközi versenyekről álmodni sem mertünk... Idén egyesületünk történetében minden idők legeredményesebb évét tudhatjuk magunk mögött – írta hírportálunknak a Marvel Team SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában