Erőemelés-testépítés

2018.10.24. 10:12

A csabai Bajczer Csaba kihozta magából a maximumot a vébén

Erős és nagy, közel 700 fős mezőny indult a szlovákiai Nagyszombat városában megrendezett WUAP (World United Amateur Powerlifting) erőemelő világbajnokságon.

G. P.

A Dénes József vezette békéscsabai Fanatic Body&Fitness Power két erős embert is indított és mindkettő letette a névjegyét. Bajczer Csaba négy világcsúcsot jegyzett, fekvenyomásban 140,5, felhúzásban 270, guggolásban 215 kilogrammra javította az ifjúságiak 82,5 kilogrammos súlycsoportjában addig fennálló rekordot. Bajczer összetettben is elhozta a legjobbnak járó aranyérmet.

Roszik István a felnőttek –100 kg-os súlycsoportjában versenyezett. Rá sem panaszkodhat felkészítője, Dénes József, hiszen a 182,5 kg-os produkciója a harmadik legjobb volt a súlycsoportban.

Beküldött fotó

– Nincs megállás, hiszen november 3-án indulunk a floridai Orlandóba, a WPC-szervezet világbajnokságára. István 5-én, Csaba 8-án és 9-én versenyez majd – beszélt a két versenyző további programjáról Dénes József edző.

A békéscsabai műhelyhez kapcsolódó hír, hogy a hétvégén, Budapesten rendezték meg a Bodysport Kupa nyílt magyar testépítő bajnokságot. Jól sikerült a világbajnokságra is kvalifikáló verseny Rakonczás Péter számára, aki a juniorok között a 2. helyet szerezte meg.

– Péter a győzelemre is esélyes volt, végül meg kellett elégednie a második hellyel, ami azonban így is világbajnoki részvételt ért. Sok időnk nincs is a pihenésre, hiszen pénteken utazunk Rómába, az IBFA szervezet égisze alatt sorra kerülő világbajnokságra – mondta Rakonczás Péter felkészítője, Dénes József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában