Judo

2018.09.17. 17:02

Kara Bence és Perecz Márk a dobogó legfelső fokán

Szegeden, a városi sportcsarnokban rendezték meg a judo Euroliga sorozat első versenyét az U16 és a Diák A, B ,C korcsoportos fiatalok számára.

V. L.

A nemzetközi viadalon 5 ország, 37 egyesületének mintegy 500 judokája lépett tatamira. A Békés Megyei Kano Judo SE versenyzői kiváló eredményekkel tértek haza: két arany-, három bronzérmet nyertek, és két ötödik helyet szereztek.

A békéscsabaiak két aranyérmese Perecz Márk és Kara Bence lett. Perecz Márk Diák C korosztályban most is megállta a helyét, a diákolimpiai aranya után ismét felállhatott a dobogó legfelső fokára. A tehetséges fiatal az egyesület új reménysége, a következő országos bajnoki cím esélyese. Kara Bence a tőle megszokott módon ipponnal nyerte négy mérkőzését esélyt sem adva ellenfeleinek, uralta a Diák A korosztály +66 kg-osok mezőnyét.

Beküldött felvétel

A képen Kara Bence egyik győztes dobása látható, ritka az ilyen jól elkapott akció közbeni pillanat. Ugyanebben a súlycsoportban mérettette meg magát a Gyulai Judo SE versenyzője, Bozó Bence aki az elmúlt időben látványosan sokat fejlődött, és két győzelemmel a bronzérmet szerezte meg.

Mellette a Kano SE másik tagja, Kovács Antal állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Csachó Balázs sérülés után tért vissza versenyezni, erős mezőnyben szép küzdelmekkel a pontszerző ötödik helyen végzett. Az U16-os korcsoportban két lány versenyző indult a három évvel idősebbek között. Szabó Karolina jól megállta a helyét, és a 45 kg-osok között bronzérmet szerzett.

Szentandrászki Gréta az 57 kg egyik nagy tehetsége, a serdülő leány válogatott második embere a pontszerző ötödik helyen végzett.

Ezzel megkezdődött az őszi versenyszezon, következnek az országos bajnokságok és rangsorversenyek, ahol Gyáni János tanítványai közül a címvédők mellett még többen szerezhetnek bajnoki címet.

A Békés Megyei Kano Judo SE eredményei. Fiúk. 45 kg: 5. Csachó Balázs. 50 kg: 1. Perecz Márk. +66 kg: 1. Kara Bence, 3. Kovács Antal. Lányok. 45 kg: 3. Szabó Karolina. 57 kg: 5. Szentandrászki Gréta.

Gyulai Judo SE eredményei. Fiúk. +66 kg: 3. Bozó Bence.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában