kézilabda

2018.09.16. 09:03

Győzelemmel kezdett a Békés

Remekül indította az NB I B-s bajnokságot a Békés-Drén KC férfi kézilabdacsapata, amely az egyik közvetlen riválisnak tartott Balmazújváros ellen gyűjtötte be a két pontot. A viharsarkinál sokat nyomott a latba a rutinos Oláh Gábor eredményessége, aki 8 gólt tett a közösbe.

G. P.

Békés-Drén KC–Balmazújvárosi KK 29–25 (12–14)

NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.

Békés: PAJKÓ – Csuka, Hajdu 3, Morva 2, SZÉKELY 3, OLÁH 8 (6), Gidai 3. Csere: Domokos (kapus), Gál 2, KECSKÉS 3, Martonosi 2, Sebestyén 2, Gazsó 1, Fedor, Bátki, Kiss Róbert. Edző: Papp Bálint. A Balmazújváros legjobb góldobói: Nagy N. 6 (2), Kiss Roland 5.

Kiállítások: 12, illetve 10 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 2/2.

Az első 10 perc gólváltási után a kihagyott hazai lehetőségeket megbüntette a vendégcsapat, így a félidő középre kétgólos előnyre tett szert (18. p.: 6-8). A folytatásban is egy-két találattal rendre az újvárosiak jártak előrébb, amit a szünetig sikerrel megőriztek.

A térfélcsere után egy agresszívabb játékot játszó hazai együttes futott ki a pályára, amely néhány perc alatt ledolgozta hátrányát és a vezetést is sikerült átvennie. A békésiek lendülete ezt követően sem lankadt, az 50. percben már négy góllal jártak előrébb (25-21). A hajrában mindent megpróbált a vendégcsapat, hogy utolérje a hazaiakat, azonban Papp Bálint alakulata ekkor már taktikusan is játszva bebiztosította végső sikerét.

Papp Bálint: – Nagy szükségünk volt erre a győzelemre, amiért keményen meg is dolgoztunk a hatvan perc alatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában