Kézilabda

2018.09.12. 14:13

Dobogó közelbe várják a belvárosit

A Békéscsabai Belvárosi DSK férfi együttesénél minden évben igaz a tétel, hogy a legnagyobb erősítés, ha együtt marad a csapatuk.

G. P.

A többség maradt, igaz azért akadt távozó, az örökifjú Vörös Árpád Makóra, ifj Skaliczki László Dunakeszire igazolt, Petrovszki Gergő pedig munkahelyi elfoglaltságai miatt intett búcsút a csabaiaknak.

– Visszatért csapatunkhoz Osgyán Bence és Petrovszki Attila valamint új igazolásunk Fekete László, aki a bajnok Mezőtúr csapatától érkezik. Mindhárom játékostól elsősorban a gólszerzést várjuk, hiszem előző csapataikban ők hárman több mint háromszáz gólt dobtak – tájékoztatott Svanda Zoltán, a DSK elnöke.

– Fontos, hogy az ifjúsági csapatból egyre többen helyet követelnek a felnőtteknél, ahol rendre jó teljesítményt nyújtanak. Labos Tibornak a felnőtt és ifjúsági csapatunk edzője a mezőny egyik legerősebb keretével gazdálkodhat. Az elvárásainkat, továbbra is a realitás talaján fogalmazzuk meg, a felnőtt csapatunkat a negyedik–hetedik helyre várjuk, az ifjúsági csapatunknál pedig az első három hely megszerzése a cél. Erős bajnokságnak ígérkezik az idei és várhatóan a színvonalra sem lehet majd panasz. Ebben a szezonban Pick Szeged U23-as csapata is a csoportunkban kapott helyett, mint ahogy a megyei bajnokságot nyert FISE Újkígyós csapata. A sorsolás szeszélye folytán az első négy mérkőzésből hármat idegenben játszunk. Az első fordulóban Újkígyósra látogatunk, majd a Pick Szeged érkezik Békéscsabára, utána egy kunszentmártoni és egy túrkevei kiruccanás következik.

A Belvárosi DSK a hazai mérkőzéseit a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban és a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban rendezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában