Salakmotor

2018.09.26. 15:56

A gyulai Magosi Norbert negyedik az ob -n

Nagyhalászban rendezték meg a hétvégén az országos bajnokság második fordulóját, amelyen a magyar motorosok mellett ukrán, cseh, bolgár és lengyel vaspapucsosok mérték össze tudásukat. A viadalon rajthoz állt a Gyulai Speedway Club két versenyzője, Magosi Norbert és Benkő Roland.

V. L.

A harmadik futamban a sorsolás következtében három magyar is startszalaghoz állt, amiből végül Benkő Roland került ki győztesen Fazekas, Franc, valamint Magosi előtt. A hatodik futamban a cseh Josef Franc verte meg Benkőt, majd ezt követően ismét a cseh futamgyőzelmét láthatta a publikum, ekkor Magosit előzte meg. Az alapszakaszban a lengyel Stanislaw Burza szárnyalt, és Magosi is bejutott az elődöntőbe.

Az első elődöntőben Magosi egy fontos futamban diadalmaskodott, és remek győzelmet aratott Burza ellen. Ők ketten tovább kerültek a fináléba, míg Franc és Benkő kiesett. A második elődöntőből Melnichuk,valamit Jamróg kerültek a fináléba. A döntőben Burza győzelmét láthatta a publikum, aki végül Jakub Jamróg,valamint Melnichuk előtt ért a célba. A döntő futamban sajnos Magosinak nem jött ki a lépés, így nem tudott a dobogóra felállni.

Az országos bajnokság második fordulójának végeredménye: 1. Stanislaw Burza (Lengyelország) –11+2 pont, és első hely a döntőben, 2. Jakub Jamróg (Lengyelország) – 9+2, és második hely a döntőben, 3. Stanislaw Melnichuk (Ukrajna) – 9+3, és harmadik hely a döntőben, 4. Magosi Norbert (Gyulai Speedway Club) 5+3, és negyedik hely a döntőben, 5. Josef Franc (Csehország) – 8+1, 6. Benkő Roland (Gyulai Speedway Club) – 9, 7. Petr Chlupac (Csehország) – 6+1, 8. Fazekas Dennis (Magyarország) – 5+0, 9. Milen Manev (Bulgária) – 4, 10. Kovács Roland (Magyarország) – 4, 11. Vitalij Lysak (Ukrajna) – 2, 12. Bárány Márk (Magyarország) – 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában